Για 12η ημέρα καίγεται το δάσος της Δαδιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για 12η ημέρα καίγεται το δάσος της Δαδιάς
Για 12η ημέρα συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά.

Για 12η ημέρα συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες και Κοτρωνιά.

Λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Κοτρωνιά, καλώντας τους να μετακινηθούν προς Γιαννούλη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Στην Πάρνηθα, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί κατασβέσεις μικρών εστιών που εμφανίζονται μέσα στην καμένη περιοχή κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Για σήμερα Τετάρτη 30/08/2023 παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Τα τέσσερα μέτρα του Μαξίμου

Τη λήψη τεσσάρων μέτρων με άμεση ισχύ για τον Έβρο και την Πάρνηθα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποφάσισε η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα που λαμβάνονται άμεσα:

Η Δασική Υπηρεσία κηρύσσει άμεσα, με διοικητικές πράξεις, αναδασωτέες τις περιοχές που κάηκαν.
Θα υπάρξει φροντίδα ώστε τα ζώα που επιβίωσαν να έχουν ζωοτροφές και νερό για το διάστημα των επόμενων μηνών.
Θα γίνουν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις λεκάνες απορροής που έχουν επηρεαστεί.
Καθαρισμός των ρεμάτων στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider