Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Τhe Green City από την Περιφέρεια Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Τhe Green City από την Περιφέρεια Αττικής
Μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι' αυτό.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζεται το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι δήμοι της Αττικής, με στόχο την προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

«Η νέα γενιά ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και αντιλαμβάνεται την αξία της ανακύκλωσης προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας», δηλώνει σχετικά ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτό το στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «βάζουμε σε πρώτο πλάνο την νέα γενιά, η οποία ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και συνείδηση για την σημαντικότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας».

Αναφερόμενος και στην επιτυχή εφαρμογή του σκέλους του προγράμματος για τους ενήλικες, παρατηρεί ότι «συνεχίζεται δυναμικά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την αξία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική γυρίζει σελίδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της».

Αναφορικά με τους μαθητές την εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα συνολικά 3.938 μαθητές και μαθήτριες 17 σχολείων από 15 Δήμους της Αττικής Ειδικότερα συμμετείχαν: 2ο ΔΣ και 9ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, 1ο ΔΣ Καματερού, 10ο ΔΣ Ιλίου, Ειδικό σχολείο Αιγάλεω, 2ο ΔΣ Αργυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου, 1ο ΔΣ Ν. Μάκρης, ΔΣ Φυλής, 17ο ΔΣ Περιστερίου, 19ο ΔΣ Ν. Ιωνίας, Λεόντιος Σχολή Ν. Σμύρνης, 14ο και 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, ιδιωτικό ΔΕΛΑΣΑΛ 'Αλιμος, 10ο ΔΣ Αγ. Δημητρίου και 2ο ΔΣ Γαλατσίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα 28/2 έως 3/1, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, σε σχολεία 17 Δήμων της Αττικής και συγκεκριμένα: Ασπρόπυργου, Κηφισιάς, Αχαρναί, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Φυλής, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Π. Φαλήρου, Μεγάρων, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Ιλίου, Πετρούπολης, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Επίσης, παρουσίαση του προγράμματος έγινε και στην ημερίδα για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μητροπολιτικού Πάρκου με παρουσίαση της μακέτας του πάρκου και της έκθεσης με τις 32 μελέτες των σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής.

Τι είναι το πρόγραμμα THE GREEN CITY

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι' αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων (είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr).

Σχετικά με τις δράσεις που απευθύνονται στα σχολεία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε έναν λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider