Χαρδαλιάς: Ευγνωμοσύνη για τους εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Ευγνωμοσύνη για τους εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων
Προσβλέπουμε και υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας και για το μέλλον, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Διαβιβάσεων, στο στρατόπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α'», στο Χαϊδάρι, παρέστη σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εκ μέρους της πολιτείας, επιτρέψτε μου να σας απευθύνω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη, γιατί όποτε η πατρίδα σας χρειάστηκε, δηλώσατε παρόντες. Προσβλέπουμε και υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας και για το μέλλον».

Υπογράμμισε ότι με τους έφεδρους των Ενόπλων Δυνάμεων «με συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί από την εποχή της θητείας μου στην Πολιτική Προστασία, όταν είχα τη ευκαιρία να αντικρύσω επί του πεδίου τη συμβολή τους στη διαχείριση φυσικών καταστροφών».

«Είναι αυτό ακριβώς το γνήσιο πνεύμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον πλησίον που έχει επιτρέψει στην πατρίδα μας να σταθεί όρθια σε πλήθος δύσκολων περιστάσεων» πρόσθεσε.

«Η εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε, «συνιστά τη ζώσα πανοπλία της πατρίδας έναντι κάθε εξωτερικού εχθρού».

«Οι έφεδροι», συνέχισε, «συμμετέχουν τακτικά σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεισφέρουν στην διαρκή αναβάθμιση του αξιόμαχού τους. Και βεβαίως, προσφέρουν παράλληλα αξιόλογο κοινωνικό έργο μέσω φορέων όπως η ΛΕΦΕΔ».

Αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι «έχει αναλάβει και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στους κληρωτούς οπλίτες, όπως η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης εντός των στρατιωτικών δομών, με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικών εφοδίων από τους οπλίτες θητείας, ή η παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης ψηφιακών και άλλων δεξιοτήτων για τους στρατεύσιμους με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής για την ανάπτυξη ικανοτήτων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα αξιοποίησης της θητείας τους για τον μετέπειτα επαγγελματικό τους βίο».

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής Μάνθος-Σωτήριος Ματθαίου βράβευσε τον Ν. Χαρδαλιά και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση στα πρόσωπα των οποίων τιμήθηκε η συνδρομή και υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και των Γενικών Επιτελείων Εθνικής 'Αμυνας και Στρατού αντίστοιχα, στο εθελοντικό, πολυδιάστατο και συνάμα εξαιρετικά σημαντικό έργο της Λέσχης.

Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι βράβευσαν μέλη της Λ.ΕΦ.ΕΔ. Αττικής, για τη συμμετοχή τους στις πυρκαγιές και στην αντιπυρική περίοδο της περσινής χρονιάς ως εθελοντές πυροσβέστες, το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά τους σε δράσεις εθελοντισμού για το κοινό καλό.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και ο πρόεδρος της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με ανάρτησή του στο Facebook για την εκδήλωση, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερα τιμητική η βράβευσή μου για τη διαχρονική στήριξη στο θεσμό των Εφέδρων. Η αξία των Εφέδρων για την Εθνική 'Αμυνα της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Καλή Χρονιά με υγεία και ελπίδα».

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευάγγελος Ντηνιακός, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider