Και οι ΗΠΑ καθιερώνουν υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και οι ΗΠΑ καθιερώνουν υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Παρόμοια μέτρα έχουν ανακοινώσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης χώρες όπως η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ ακολουθούν μια σειρά χωρών που καταστούν υποχρεωτικά τα τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα της νόσου στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, από τις 5 Ιανουαρίου και μετά όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών που αναχωρούν από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο δύο μέρες πριν από το ταξίδι τους.

Παρόμοια μέτρα έχουν ανακοινώσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης χώρες όπως η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, στον απόηχο της απόφασης του Πεκίνου να άρει περιορισμούς για την πανδημία στην Κίνα.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα στην Κίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να ανακοινώνουν πως σχεδόν 37 εκατ. ατόμων νόσησαν μέσα σε μόλις μια μέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες για νέα στελέχη του κορονοϊού που μπορεί να μην εντοπίζονται στα τεστ που γίνονται στην Κίνα.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα για νέα στελέχη του κορονοϊού. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, οι ιταλικές αρχές μπορεί να θέσουν περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, σε τεστ για τη νόσο που έγιναν στους επιβάτες δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Μιλάνου από την Κίνα (ένα από τη Σαγκάη και ένα από το Πεκίνο), σχεδόν το 50% βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δεν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των περιορισμών για όσους έρχονται από την Κίνα

Κίνα - Κορονοϊός: «Εξαιρετικά απασχολημένα» τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider