Το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Ωνάση έχει γίνει ... σπίτι σε δάσος του Όρεγκον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Ωνάση έχει γίνει ... σπίτι σε δάσος του Όρεγκον
olympic airways cambells home
Η δόξα της Ολυμπιακής μεταφέρεται στο Όρεγκον.

Ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής που είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της σορού του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975 και τώρα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή του Όρεγκον έχει γίνει το σπίτι ενός 73χρονου επιστήμονα ο οποίος από 15 ετών ονειρευόταν να ζήσει σε αεροπλάνο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος είναι τώρα 73 ετών, είπε στο CNBC Make It ότι το όνειρο ξεκίνησε όταν είδε στην τηλεόραση ένα αεροπλάνο στην τηλεόραση όταν ήταν 15 ετών. Τότε ήταν που αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει σε ένα τέτοιο.

Το 1999, ο Κάμπελ άρχισε να αναζητά τρόπους να υλοποιήσει το όνειρό του και για το λόγο αυτό προσέλαβε μια εταιρεία διάσωσης για να του βρει ένα αεροπλάνο.

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία εντόπισε ένα αεροσκάφος Boeing 727, 200 επιβατών που ήταν 1.066 τετραγωνικά πόδια και ζύγιζε περίπου 70.000 λίβρες. Βρέθηκε στην Ελλάδα και αποτελεί κατά μια έννοια μέρος της αμερικανικής ιστορίας…

Το αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της σορού του αείμνηστου Έλληνα μεγιστάνα αλλά φαίνεται ότι η ιστορία του δεν τελειώνει στην Ελλάδα.

Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια για την απόκτησή του και το αεροπλάνο τελικά μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Όρεγκον. Μόλις το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στη γη του Κάμπελ μέσα από τους δρόμους του κέντρου του Χίλσμπορο. Αυτή η διαδικασία περιλάμβανε την αφαίρεση των κινητήρων και άλλων στοιχείων που το κάνουν έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει ποτέ ξανά. Η επένδυση κόστισε συνολικά 120.000 δολάρια και σε αυτή περιλαμβάνονται και επιπλέον 15.000 δολάρια που ξόδεψε για να το μετατρέψει σε σπίτι. Οι εργασίες διήρκησαν δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν προσωρινό νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι υπηρεσίας φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι του.

Στη θέση μιας σόμπας, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρα, τα οποία μόλις και μετά βίας χρησιμοποιεί. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, επομένως είναι μια μίνιμαλ κουζίνα», είπε.
Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει τον καναπέ ο οποίος λειτουργεί ως χώρος ύπνου, και τον πάγκο εργασίας του.

Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, τα οποία περιλαμβάνουν 220 δολάρια το μήνα για φόρους ακινήτων και μεταξύ 100 και 250 δολάρια το μήνα για ηλεκτρική ενέργεια.

Σήμερα, ο Κάμπελ ξοδεύει το χρόνο του ανακαινίζοντας παλιά συστήματα υπολογιστών, επισκευάζοντας διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα στο αεροπλάνο και αφήνοντας τους ανθρώπους να έρθουν και να περιηγηθούν στο αεροσκάφος του.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πωλείται το υπερπολυτελές σπίτι που έζησε ο Ωνάσης στο Λονδίνο - Στα 25 εκατ. λίρες η τιμή εκκίνησης

Απλές «πράσινες» συμβουλές για το σπίτι από την LG

Σαν στο σπίτι σας: Το πιο πολυτελές σινεμά του κόσμου έχει κρεβάτια αντί για καθίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider