Άγνωστοι βανδάλισαν έργο τέχνης 30.000 ετών - Μη αναστρέψιμη η ζημιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγνωστοι βανδάλισαν έργο τέχνης 30.000 ετών - Μη αναστρέψιμη η ζημιά
«Αυτό είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νότιας Αυστραλίας και υπουργός, υπεύθυνος για τους Αβορίγινες, Kιάμ Μάχερ.

Σε μία καταδικαστέα πράξη επιδόθηκαν ορισμένοι άγνωστοι στη νότια Αυστραλία καθώς βανδάλισαν ιερό έργο τέχνης που ανήκε στους Αβορίγινες της Αυστραλίας, μίας από τις πιο ιστορικές φυλές ιθαγενών στον πλανήτη, που φέρεται να ήταν - περίπου - 30.000 ετών.

Η ζημιά, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως μη αναστρέψιμη. Το έργο τέχνης, το οποίο φέρει το όνομα «Nullarbor Plain», συμπεριλαμβάνει σχέδια σκαλισμένα στα ασβεστολιθικά τοιχώματα της σπηλιάς Koonalda και να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Αβορίγινες.

Οι βάνδαλοι, φέρεται να έσκαψαν κάτω από τη μεταλλική πύλη που βρισκόταν το έργο τέχνης και να έγραψαν στους τοίχους το εξής: «Μην κοιτάτε τώρα (σ.σ. εννοώντας την ιστορική αξία που έχει τη σημερινή εποχή το έργο), αλλά κάποτε αυτό ήταν σπήλαιο θανάτου».

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νότιας Αυστραλίας και υπουργός, υπεύθυνος για τους Αβορίγινες, Kιάμ Μάχερ, ο οποίος προανήγγειλε ότι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη: «Αυτές οι σπηλιές αποτελούν ιστορικές αποδείξεις ότι οι Αβορίγινες κατοικούσαν σε αυτό το τμήμα της χώρας πριν από πολλά χρόνια».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: «Ισιώνει» ο Πύργος της Πίζας - Πλησιάζει η ευθυγράμμισή του

Αγγελία του Reuters εξόργισε τον Ερντογάν – Άγκυρα: «Προπαγανδιστικό φυλλάδιο»

Χριστουγεννιάτικα «καλά νέα» σε ένα κόσμο γεμάτο λόγους ανησυχίας για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider