Γαλλία: Ο Οκτώβριος του 2022 ο πιο θερμός από το 1945

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ο Οκτώβριος του 2022 ο πιο θερμός από το 1945
Η μέση θερμοκρασία στη Γαλλία για τον Οκτώβριο ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου, περίπου 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα.

Ο Οκτώβριος του 2022 ήταν ο πιο θερμός στη Γαλλία από το 1945, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στατιστικά για τις θερμοκρασίες τον εν λόγω μήνα, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η μέση θερμοκρασία στη Γαλλία για τον Οκτώβριο ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου, περίπου 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα για τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Οκτώβριο του 2001 όταν η μέση θερμοκρασία που είχε καταγραφεί για τον εν λόγω μήνα στη Γαλλία ήταν στος 16,3 βαθμούς Κελσίου.

Στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου σημειώθηκε μια μακρά και ισχυρή περίοδος ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, με την πόλη του Μπορντό, στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας να καταγράφει βαθμούς 30 βαθμών Κελσίου στις 16 Οκτωβρίου, την υψηλότερη στα χρονικά.

Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, λόγω της κλιματικής αλλαγής οι περίοδοι υψηλών θερμοκρασιών στις αρχές ή στα τέλη του έτους αναμένεται να γίνονται ολοένα και πιο συχνές.

Πηγή φωτό: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλάζω συσκευή: Τέλος χρόνου για τους πρώτους δικαιούχους – Προς αντικατάσταση ήδη 179.000 παλιά ψυγεία & κλιματιστικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider