Πρώτος πρόεδρος του ΤΕΚΑ ο Νικόλαος Τεσσαρομάτης

Newsroom
Μοιράσου το
Πρώτος πρόεδρος του ΤΕΚΑ ο Νικόλαος Τεσσαρομάτης
Ο κ. Νικόλαος Τεσσαρομάτης είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής στο EDHEC Business School.

Ο κ. Νικόλαος Τεσσαρομάτης, καθηγητής χρηματοοικονομικής στο EDHEC Business School αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) μετά την έγκριση του διορισμού του από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, η επιλογή του κ. Νικολάου Τεσσαρομάτη – ο οποίος προτάθηκε για τη θέση από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνο Τσακλόγλου- έγινε σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 4826/2021 «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», με ισχυρά εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Σκοπός είναι να αναδειχθεί από το Συμβούλιο Επιλογής των υποψηφίων, ένα Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από πρόσωπα υψηλού κύρους και επιστημονικής κατάρτισης με σημαντική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξημένες λειτουργικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΤΕΚΑ.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, δήλωσε:

«Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής επικύρωσε σήμερα την επιλογή του κ. Νικολάου Τεσσαρομάτη για τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΤΕΚΑ. Πραγματικά, θεωρώ ότι ο κος Τεσσαρομάτης είναι «το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση», αφού έχει να επιδείξει όχι μόνο μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων ασφαλιστικών οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και αξιόλογη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στο πεδίο των Χρηματοοικονομικών. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διαχείρισης της ΕΔΕΚΤ Α.Ε.Π.Ε.Υ., υπήρξε στέλεχος σημαντικών εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων στη Μεγάλη Βρετανία (Gartmore Investment Management, NatWest Investment Management, Hermes Investment Management), ενώ κατά την τελευταία δεκαετία είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο EDHEC Business School. Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Τεσσαρομάτη και στα μέλη του ΔΣ, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των αμέσως επομένων ημερών, κάθε επιτυχία στο απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουν».

Αναλύοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες του ΤΕΚΑ, ο κ. Τεσσαρομάτης χαρακτήρισε τομή την ίδρυση και λειτουργία του, τονίζοντας ότι θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ασφάλιση και διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων θα γίνει με σύνεση, υπευθυνότητα, εκπαίδευση και με ενισχυμένη διαφάνεια και λογοδοσία προς όφελος των ασφαλισμένων.

«Όλα αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για το κτίσιμο της εμπιστοσύνης του ΤΕΚΑ με τους ασφαλισμένους, οι οποίοι, ως προς την έννοια του επενδυτικού κινδύνου δεν πρέπει να βλέπουν τις βραχυπρόθεσμες αυξομειώσεις, αλλά τις μακροχρόνιες επενδύσεις», ανέφερε.

Ακόμα ο κ. Τεσσαρομάτης, υπογράμμισε ότι υπάρχει η εγγύηση από το κράτος, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν αποδόσεις και να καλυφθούν από τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για ΤΕΚΑ: Είναι μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά - Γεννιούνται πόροι που ανήκουν στους ασφαλισμένους