Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναδείχθηκε «Ομάδα CSR της Χρονιάς» στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναδείχθηκε «Ομάδα CSR της Χρονιάς» στα Hellenic Responsible Business Awards 2022
Η εταιρία διακρίθηκε συνολικά με τρία βραβεία για την πολύπλευρη συνεισφορά της σε κάθε καίριο τομέα της ελληνικής κοινωνίας και το περιβάλλον.

Η εταιρία διακρίθηκε συνολικά με τρία βραβεία για την πολύπλευρη συνεισφορά της σε κάθε καίριο τομέα της ελληνικής κοινωνίας και το περιβάλλον.

Για τις δράσεις του που προωθούν την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη διακρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μέσα από την τριπλή βράβευσή του στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2022.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Ομάδα CSR της Χρονιάς» για το πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα», με το Ασημένιο Βραβείο για το Πρόγραμμα στήριξης και ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero» στην Κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» και με το Χάλκινο Βραβείο για τις πρωτοβουλίες του ως προς την προστασία των υδάτινων πόρων στην Κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

Με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή του και με οδηγό τη δέσμευσή του να θέτει τα θεμέλια για ένα πιο αειφόρο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σχεδίασε και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Σκοπός του προγράμματος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνίας, η μέριμνα για το περιβάλλον, η στήριξη των νέων, η φροντίδα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, η συνεισφορά στη δημόσια υγεία και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος υλοποίησε 14 δράσεις με ωφελούμενους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Η έμπρακτη υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2024, η αναβάθμιση υποδομών και κάλυψη άμεσων αναγκών σε 34 Ειδικά Σχολεία σε περιοχές ανά την Ελλάδα όπου έχει παρουσία, η δωρεά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού σε δημόσιες δομές υγείας σε Μαγνησία και Εύβοια αποτελούν μερικές από τις πρωτοβουλίες του προγράμματος «Ένας άθλος ακόμα».

Επιπρόσθετα, συνεπής στη δέσμευσή του να συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού προγράμματος ευαισθητοποίησης και στήριξης των πληγέντων, από τις πυρκαγιές του 2021, μελισσοκόμων και μελισσιών της Βόρειας Εύβοιας, το «Bee Our Hero». Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Όμιλος προσέφερε 150 τόνους μελισσοτροφής, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σίτισης 500 εκατομμυρίων μελισσών για διάστημα 8 μηνών. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες μελισσοκόμους, ώστε να συνεχίσουν αδιάλειπτα την δραστηριότητά τους, συνεισφέροντας στη βιώσιμη ανάκαμψη και ταχεία ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ βελτιώνει διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά του, προχωρώντας στην εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στο Εργοστάσιο Μηλακίου Ευβοίας και το Ορυχείο Ελαφρόπετρας στη νησίδα Γυαλί. Παράλληλα, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιομηχανικής συμβίωσης, ο Όμιλος αξιοποιεί απόβλητο νερό γειτονικής βιομηχανικής μονάδας, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση νερού από άλλες πηγές-γεωτρήσεις.

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Η τριπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους εμάς, τους ανθρώπους του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς επισφραγίζει τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες χρόνων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο Όμιλος από την ίδρυσή του στοχεύει στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος, λειτουργώντας πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Άλλωστε, όραμά μας είναι να οδηγούμε την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές υλοποιώντας παράλληλα προγράμματα που στηρίζουν την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider