ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει ο Κούγιας;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει ο Κούγιας;
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα λεγόμενα του συνηγόρου του Δ. Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα λεγόμενα του συνηγόρου του Δ. Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Ο ποινικολόγος απαντώντας στον Νάσο Ηλιόπουλο που άσκησε κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου, σχολίασε πως με βάση νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο καταδικασθείς για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης, θα έπρεπε να ήταν ήδη ελεύθερος, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταπαντά πως το επίμαχο άρθρο «ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019», διερωτώμενο μάλιστα «τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει» ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.

Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τί​νος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;»

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο την Τετάρτη κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΜΟΔ, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης

gazzetta
gazzetta reader insider insider