Δίκη Λιγνάδη: «Βιαστής ή εκβιαστης δεν υπήρξα ποτέ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Λιγνάδη: «Βιαστής ή εκβιαστης δεν υπήρξα ποτέ»
Λάβρος κατά των προσώπων που τον καταγγέλλουν αλλά και όσων τους βοήθησαν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος τόνισε στην απολογία του ενώπιον του ΜΟΔ πως «σχέσεις ερωτικές με ανήλικους ή ανήλικες δεν είχα ποτέ» και πως «βιαστής ή εκβιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Λάβρος κατά των προσώπων που τον καταγγέλλουν αλλά και όσων τους βοήθησαν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος τόνισε στην απολογία του ενώπιον του ΜΟΔ πως «σχέσεις ερωτικές με ανήλικους ή ανήλικες δεν είχα ποτέ» και πως «βιαστής ή εκβιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για "πέφτουλας" ή "γύπας". Μπορεί να ξέφυγα σε αυτόν τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Ο καλλιτέχνης είπε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από την συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα» που δημιούργησαν το "προϊόν- βιαστής" το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.

Ανέφερε ότι οι καταγγέλλοντες θέλησαν να ενταχθούν στην ομπρέλα του κινήματος meToo, να εμφανιστούν ως θύματα. «Λυπάμαι που ένα τόσο σοβαρό κίνημα πήγε στην απέναντι όχθη από εμένα και ενέταξε και τα ξερά και τα χλωρά και κάποιοι για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί».

Κατά τον κατηγορούμενο, τα κίνητρα των μηνυτών του είναι ανάλογα με τους ίδιους: «ψάχνουμε να βρούμε βαθειά κίνητρα για όλο αυτό και εδώ είδα ότι αφορά άτομα με πολύ ταπεινά ελατήρια. Είδα εδώ και άτομα φθηνά, εντελώς διάτρητα που περιφέρουν το δράμα τους. Κίνητρο για αυτούς είναι και το να αυξήσουν τους ακολούθους τους. Καμία φορά το τι λέει κανείς και το πώς το στοιχειοθετεί δείχνει και ποιος είναι».

Σύμφωνα με την συλλογιστική του Δημήτρη Λιγνάδη, κοντά στα προσωπικά και ευτελή κίνητρα των μηνυτών βρέθηκαν εκείνα προσώπων με αντιπαλότητες επαγγελματικές, οι προστριβές στο ΣΕΗ, οι διαφωνίες συγκεκριμένων δημοσιογράφων και ινφλουενσερς, του «ψευδοαριστερού χώρου» για τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο και η ευκαιρία που τους δόθηκε «να κλονίσουν την κυβέρνηση για την άστοχη επιλογή που έκανε στο πρόσωπο μου». «Ακολούθησε μία κοινωνία εθισμένη στο αίμα και όλο αυτό έγινε ένα προϊόν που προσφέρθηκε για πολιτική εκμετάλλευση αλλά και για κλικαρίσματα και αύξηση της αγοραστικής αξίας διαφόρων μίντια».

Ο καλλιτέχνης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το καλοκαίρι του 2015, που καταγγέλλεται για βιασμό στην Επίδαυρο, πήγε έστω και για μία ημέρα στην αργολική πόλη, καθώς δεν είχε παράσταση.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε επίσης πως είχε οποιαδήποτε ερωτική σχέση με τον νεαρό που φιλοξένησε για ένα διάστημα στο σπίτι του το 2015. «Αυτά που ισχυρίζεται ο Π. δεν έγιναν ποτέ. Ποτέ» είπε με φόρτιση ο ηθοποιός.

Κατά την απολογία του, αναφέρθηκε και στον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε ούτε μία μέρα στο δικαστήριο λέγοντας: «Αμφιβάλλω αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ο Μ. Περίμενα να έρθει εδώ να δω αυτό το προϊόν τής κατασκευής» είπε και συμπλήρωσε πως ο μηνυτής αυτός τον οποίο χαρακτήρισε εφεύρημα τον τρομάζει. «Το εφεύρημα αυτό, ένα matrix δηλαδή με φοβίζει: Αυτοί που κατασκεύασαν τον Μ. έκαναν ένα απάνθισμα όσων έχουν δημοσιευθεί για εμένα. Η χρησιμότητα του προϊόντος Μ. είναι να εμφανιστεί μια μήνυση που να αφορά πιο κοντινό χρόνο. Το 2018».

Ο Δημ. Λιγνάδης αναφέρθηκε και στα έργα και τις ημέρες του, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου που προκάλεσαν αντιδράσεις έντονες σε επίπεδο καλλιτεχνικό και πολιτικό.

Η απολογία του συνεχίζεται με ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας και των μελών του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Λιγνάδη: Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός