Η Ρωσία απέλασε δύο Φινλανδούς διπλωμάτες με φόντο την ένταξη στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ρωσία απέλασε δύο Φινλανδούς διπλωμάτες με φόντο την ένταξη στο NATO
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Φινλανδός πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ρωσική διπλωματία αποφάσισε την απέλαση δύο φινλανδών διπλωματών από την Ρωσία, ως μέτρο αντιποίνων για αντίστοιχο μέτρο που έλαβε το Ελσίνκι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φινλανδός πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, η ρωσική διπλωματία «διαμαρτυρήθηκε εντόνως» για την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών από την ρωσική πρεσβεία στο Ελσίνκι.

«Ο πρεσβευτής πληροφορήθηκε ότι σε απάντηση των ενεργειών των φινλανδικών αρχών, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να απαγορεύσει την παραμονή δύο μελών της πρεσβείας της Φινλανδίας στο ρωσικό έδαφος» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία γίνεται αφού το Ελσίνκι ανακοίνωσε την ιστορική υποψηφιότητα για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σε μία απόφαση που βρίσκεται σε ευθεία σύνδεση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 95% αλλά με «κλειστό συμβόλαιο» 5 χρόνων και 3 έτη παγωμένα ενοίκια

Γαλάζια δίχτυα προς το 42% - Η ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ ανοίγει ορέξεις - Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ

Εφορία: Μαζικές κλήσεις και emails σε φορολογούμενους με εκκρεμότητες - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Φόρτωση BOLM...
reader insider