Τζόνσον: «Τιμητική διάκριση» οι ρωσικές κυρώσεις σε Βρετανούς βουλευτές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τζόνσον: «Τιμητική διάκριση» οι ρωσικές κυρώσεις σε Βρετανούς βουλευτές
Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιβάλλει προσωπικές κυρώσεις σε 287 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου και τους απαγορεύει την είσοδο στην χώρα.

Οι Βρετανοί βουλευτές στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ρωσία πρέπει να θεωρήσουν αυτές τις κυρώσεις ως μια τιμητική διάκριση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιβάλλει προσωπικές κυρώσεις σε 287 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου και τους απαγορεύει την είσοδο στην χώρα.

«Όλοι τους, και οι 287, πρέπει να το θεωρήσουν αυτό ως μια τιμητική διάκριση» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

Αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το BBC, σε συνέντευξή του στο Talk TV, αν συμφωνεί να χρησιμοποιηθούν τα βρετανικά όπλα εναντίον στόχων όπως διυλιστήρια εντός της Ρωσίας, απάντησε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.

«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κρίση πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε.

«Αλλά οι Ουκρανοί σαφώς, όπως είπε ο [υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων] Τζέιμς (Χίπι), έχουν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους. Δέχονται επίθεση από έδαφος εντός της Ρωσίας…έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν και να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Στροφή των Ελλήνων στο ενοίκιο, δυσκολία στην ανταπόκριση του κόστους στέγασης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο κατάστημα New Yorker στην Ελλάδα

Έλεγχοι για φοροδιαφυγή: Ειδικός αλγόριθμος επιλέγει φορολογούμενους και στόχους

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider