Στυλιανίδης: Αυξημένα τα εναέρια μέσα για την πυροπροστασία - Περισσότερα προληπτικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλιανίδης: Αυξημένα τα εναέρια μέσα για την πυροπροστασία - Περισσότερα προληπτικά μέτρα
Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι για τη φετινή χρονιά θα είναι αυξημένα τα εναέρια μέσα.

Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι για τη φετινή χρονιά θα είναι αυξημένα τα εναέρια μέσα ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και με το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει μια διαδικασία οριοθέτησης των αντιπυρικών ζωνών και του καθαρισμού των δασών. «Πρώτη φορά γίνεται τόση μεγάλη προσπάθεια να καθαριστούν δάση να οριοθετηθούν αντιπυρικές ζώνες. Την ίδια στιγμή αυξάνουμε τη δυνατότητα των εναέριων μέσων. Έχουμε κλείσει παλιά προβλήματα με τον μηχανισμό του ΝΑΤΟ και θα έχουμε αύξηση των εναέριων μέσων», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στις 250 πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα, οι οποίες, όπως είπε, οφείλονταν σε ανθρώπινη αμέλεια και «στοίχισαν στο ελληνικό κράτος πάνω από 2.000.000 ευρώ», σημείωσε ότι η νομοθεσία δεν είναι «αυτή που πρέπει σε ό,τι αφορά τις τιμωρίες για την ανθρώπινη αμέλεια». Για το ίδιο θέμα, επεσήμανε ότι η γραφειοκρατία δημιουργεί εμπόδια στις διαδικασίες που χρειάζονται για τη λήψη προληπτικών μέτρων απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Δεν είναι δυνατόν αυτό το υπουργείο που ασχολείται με το απρόβλεπτο και το κατεπείγον να μην μπορεί να πάει σε διαδικασίες κατεπείγουσες, να επιταχύνει δηλαδή διαδικασίες και να παίρνει προληπτικά μέτρα», υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε ότι το υπουργείο δίνει έμφαση στην πρόληψη-προετοιμασία/ετοιμότητα και ανθεκτικότητα και χρειάζεται να αυξηθούν οι προληπτικές παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider