Μπάιντεν: Ξεκαθάρισα στον Πούτιν ότι δεν μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Ξεκαθάρισα στον Πούτιν ότι δεν μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αύριο αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει αύριο επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιτ Ζελένσκι και όπως αναφέρει το CNBC, αναμένεται να του εκθέσει τις αμερικανικές κινήσεις για την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργήσει η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Ο Μπάιντεν ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η διαπραγμάτευση με τον Πούτιν δεν γίνεται στο προσκήνιο, αλλά πρόσθεσε ότι του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.

Στις 10 Ιανουαρίου Αμερικάνοι και Ρώσοι αξιωματούχοι αναμένεται να έχουν επαφές για την Ουκρανία, καθώς και για άλλα ζητήματα. Την περασμένη Πέμπτη μετά από πρωτοβουλία του Μπάιντεν, οι πρόεδροι των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 50 λεπτών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά από τον Πούτιν να αποκλιμακώσει την ένταση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ο Μπάιντεν τόνισε στον Πούτιν ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες “να απαντήσουν αποφασιστικά στην περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία”.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε την Παρασκευή ότι έκανε σαφές στον Πούτιν “ότι θα υπάρξουν σκληρότατες κυρώσεις, καθώς και αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη, μέσω των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ”.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο μετά το πέρας της επικοινωνίας των δύο προέδρων ανέφερε ότι η Μόσχα «περιέγραψε λεπτομερώς τις βασικές αρχές που θέτει η Ρωσία στις προτάσεις για την ασφάλεια και τόνισε ότι θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν και οι «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

Μπάιντεν και Πούτιν αντάλλαξαν προειδοποιήσεις για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider