Ειδήσεις | Διεθνή
27-12-2021 | 10:27

«Ζημιές» 170 δισ. δολαρίων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2021

Newsroom
Μοιράσου το
«Ζημιές» 170 δισ. δολαρίων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα δέκα πιο καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του 2021 προκάλεσαν «ζημιές» άνω των 170 δισ. δολαρίων, δηλαδή περίπου 20 δισ. δολάρια ή 13% περισσότερα από ότι το 2020, σύμφωνα με έρευνα της «Christian Aid».

Η βρετανική ΜΚΟ υπολογίζει κάθε χρόνο το «κόστος» των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές στην παγκόσμια οικονομία, με βάση τις ασφαλιστικές αιτήσεις και τις διεθνείς εκθέσεις. 

Σύμφωνα με την Hurriyet, η Christian Aid αναφέρει στην έρευνα της πως η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα της ανθρώπινης επίδρασης στην κλιματική αλλαγή και προσθέτει πως οι εν λόγω καταστροφές του 2021 προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 1.075 ανθρώπων, αλλά και των εκτοπισμό περίπου 1,3 εκατ. ανθρώπων.

Μάλιστα, η πιο «ακριβή» από τις καιρικές καταστροφές αυτής της χρονιάς, ήταν ο τυφώνας Ida στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται πως προκάλεσε ζημιές αξίας 65 δισ. δολαρίων. Ενώ αμέσως επόμενη, είναι οι πλημμύρες σε Γερμνία και Βέλγιο τον Ιούλιο, με 43 δισ. δολάρια σσε ζημιές. 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η έρευνα της Christian Aid επικεντρώνεται σε καταστροφές που σημειώνονται σε «πλούσιες» χώρες, όπου υπάρχει καλύτερη ασφάλιση των υποδομών, καθώς το πραγματικό κόστος στις πιο «φτωχές» χώρες του κόσμου είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φιλιππίνες: Έκκληση για βοήθεια μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ράι