Συμφωνία Γερμανίας- Ρωσίας για επαφές επί του ουκρανικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Γερμανίας- Ρωσίας για επαφές επί του ουκρανικού
Βερολίνο και Μόσχα δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία που μεταδίδει το Reuters.

Ανώτεροι Γερμανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν τον επόμενο μήνα- σε μια κίνηση που θεωρήθηκε ασυνήθιστη- σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις με την Ουκρανία, ανέφερε πηγή της γερμανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του καγκελάριου Σολτς, Γενς Πλόετνερ, και ο Ρώσος διαπραγματευτής για την Ουκρανία Ντμίτρι Κόζακ, συμφώνησαν να συναντηθούν ύστερα από μια μακροσκελέστατη τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη, ανέφερε μια πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έκανε κάποια δήλωση για το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Κόζακ αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες δυτικών ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, με αντικείμενο την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα και τους φόβους για επικείμενη εισβολή.

Αντίθετα, οι εκ του σύνεγγυς επαφές ανάμεσα σε δυτικούς και Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους είναι ελάχιστες, με πιο πρόσφατη αυτή ανάμεσα στον πρόεδρο Μπάιντεν και τον πρόεδρο Πούτιν στην Γενεύη τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες αποχωρούν από τα ουκρανικά σύνορα

gazzetta
gazzetta reader insider insider