Ιταλία - Κορονοϊός: Η «Όμικρον» διαδίδεται και «φέρνει» νέα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία - Κορονοϊός: Η «Όμικρον» διαδίδεται και «φέρνει» νέα μέτρα
Η προηγούμενη έρευνα είχε δείξει στις 6 Δεκεμβρίου πως η Όμικρον αναλογούσε μόλις στο 0,19% των κρουσμάτων.

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού διαδίδεται με ταχύτητα στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), δημοσιοποιώντας προκαταρκτικά δεδομένα μιας έρευνας-αστραπή που δείχνει πως στις 20 Δεκεμβρίου η εν λόγω παραλλαγή αντιστοιχούσε στο 28% των κρουσμάτων.

Η προηγούμενη έρευνα είχε δείξει στις 6 Δεκεμβρίου πως η Όμικρον αναλογούσε μόλις στο 0,19% των κρουσμάτων. Η σύγκριση μεταξύ των δύο ερευνών δείχνει πως ο χρόνος διπλασιασμού της παραλλαγής είναι περίπου δύο ημέρες.

«Μολονότι τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι προκαταρκτικά, η εκτίμηση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της παραλλαγής, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ISS Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Τα δεδομένα δόθηκαν το πρωί στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αποφασίσει στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου αργότερα σήμερα σχετικά με νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανάλυση βασίζεται σε περίπου 2.000 λήψεις επιχρίσματος σε 18 ιταλικές περιφέρειες και τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το ISS, προσθέτοντας πως νέα έρευνα-αστραπή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, 146 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, έναντι 153 την Τρίτη. Ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων αυξήθηκε σε 36.293 από 30.798.

Μείωση στους έξι μήνες της ισχύος των υγειονομικών πιστοποιητικών

Η ιταλική κυβέρνηση θα ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, εισάγοντας την υποχρέωση και πάλι χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Μεταξύ των άλλων μέτρων που αναμένεται να εγκριθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αργότερα σήμερα, η μείωση της χρονικής ισχύος των υγειονομικών πιστοποιητικών, που δίνουν πρόσβαση σε χώρους και υπηρεσίες, από εννέα σε έξι μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ιταλία εξετάζει επίσης το κλείσιμο των ντισκοτέκ και των κλαμπ μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Aυξάνονται κατά 96% οι εισαγωγές των παιδιών με κορονοϊό στο νοσοκομείο

gazzetta
gazzetta reader insider insider