Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια Covid-19 για παιδιά 5 - 12 ετών - Έρχονται νέα τον Iανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια Covid-19 για παιδιά 5 - 12 ετών - Έρχονται νέα τον Iανουάριο
Κορωνοϊός – Σπύρος Μαζάνης – Τα παιδιά πηγαίνουν με ενθουσιασμό να εμβολιαστούν

Στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega και ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τις όποιες παρενέργειες που μπορούν να εμφανίσουν τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη, το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρανεργειών των εμβολίων στα παιδιά και είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες.

Επιπλέον, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών έχουν επικεντρωθεί στις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Η αναμνηστική δόση δεν έχει ξεκινήσει να παρέχεται ακόμα στα παιδιά, ενώ αντισώματα αποκτούν 15 μέρες μετά τη δόση του εμβολίου.

«Με την πρώτη δόση βγαίνει το πρώτο πιστοποιητικό, με τη δεύτερη δόση βγαίνει το επίσημο πιστοποιητικό και μετά από 14 ημέρες μπορούν να πηγαίνουν στα κλαμπ», είπε γελώντας.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη.

Ο εμβολιασμός των παιδιών έγινε ανάρπαστος, καθώς τα πρώτα εμβόλια έχουν ήδη εξαντληθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως από τις 3 Ιανουρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων.

«Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Μαζάνης και πρόσθεσε:

«Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των εμβολίων», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέλεχος Όμικρον: Αναμένεται αύξηση των νοσηλειών στα παιδιά – Στοιχεία από την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider