Πέραμα: Η κατάθεση αστυνομικού για τους πυροβολισμούς - Ποια σενάρια εξετάζονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέραμα: Η κατάθεση αστυνομικού για τους πυροβολισμούς - Ποια σενάρια εξετάζονται
Αστυνομία
Τον λόγο που οι επτά αστυνομικοί άνοιξαν πυρ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και πώς μια καταδίωξη που άρχισε τον Ρέντη κατέληξε σε μακελειό στο Πέραμα, έρχεται να «εξηγήσει» η μαρτυρία του ενός από τους επτά αστυνομικούς.

Τον λόγο που οι επτά αστυνομικοί άνοιξαν πυρ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και πώς μια καταδίωξη που άρχισε τον Ρέντη κατέληξε σε μακελειό στο Πέραμα, έρχεται να «εξηγήσει» η μαρτυρία του ενός από τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό με τον θάνατο του 20χρονου Ρομά.

Ο ίδιος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και των συναδέλφων του καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φέρεται να δήλωσε ότι ο 20χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο, γκρεμίζοντας διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες. «Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή» είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί επιδίωκαν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Φέρεται να σχολίασε, δε, χαρακτηριστικά πως: «Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου». Παράλληλα, φέρεται να είπε πως «μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους».

Αναλυτικά, φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής: «Μάς επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπολοίπων έξι αστυνομικών οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη. Παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κούγιας: Αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha για το περιστατικό στο Πέραμα, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που άνοιξαν πυρ κατά του 20χρονου είπε πως «πρέπει να συνέβη κάτι ακραίο» για το γεγονός ότι και οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, είχαν την ίδια «αυτόματη» συμπεριφορά να ανοίξουν πυρ.

«Η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ΕΛΑΣ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα βοηθήσω για την έκδοση της σωστής απόφασης. Το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς. Αύριο το πρωί θα πάρω τη δικογραφία. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που δικαιώνουν αστυνομικούς», είπε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε ότι «πέντε μοτοσικλέτες χτύπησε. Υπάρχει μία αυτόματη συμπεριφορά όχι ενός αλλά εφτά αστυνομικών. Μπορούσαν και με μία κίνηση να φύγουν οι 30 κάλυκες. Είναι τεράστιο υπερασπιστικό επιχείρημα ότι πυροβολούν συγχρόνως. Που σημαίνει ότι συνέβη κάτι ακραίο. Μου είπαν ότι δεν άκουσαν εντολή στον ασύρματο».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τι υποστηρίζει ένας από τους 7 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Πέραμα: Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους 7 αστυνομικούς - Επικοινωνία με τον πατέρα του 20χρονου

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider