Διεθνή
08-10-2021 | 15:50

Γερμανία: Οι εμβολιασμένοι ενήλικες είναι περισσότεροι από όσους αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Οι εμβολιασμένοι ενήλικες είναι περισσότεροι από όσους αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο 80% ανέρχεται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στη Γερμανία, ενώ μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχει λάβει το 84%, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», αναθεωρώντας κατά 4-5 μονάδες τα στοιχεία της στατιστικής.

Όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο, είναι πιθανό να έχουν υποτιμηθεί οι πραγματικοί αριθμοί των εμβολιασμένων, καθώς μόνο οι μισοί γιατροί εταιριών καταγράφουν ηλεκτρονικά τα εμβόλια που χορηγούν. Η τακτική έρευνα Covimo μάλιστα υποδεικνύει ότι οι πραγματικοί αριθμοί εμβολιασμένων ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότεροι, ενώ οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στις ηλικίες 18-59 ετών. Ως ένα από τα πιθανά αίτια της υποτίμησης των αριθμών είναι και το γεγονός ότι οι επίσημες έρευνες γίνονται μόνο στα γερμανικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνα του Ινστιτούτου Ifratest dimap τον περασμένο Αύγουστο είχε δείξει κατά 16 μονάδες υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από ό,τι τα επίσημα στοιχεία.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι έρευνες μέσω συνεντεύξεων αντιμετωπίζονται με την επιφύλαξη ότι κάποιος μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει ή να απαντήσει ψευδώς. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, θεωρείται βέβαιο από το Ινστιτούτο ότι τελικά καταγράφονται λιγότεροι εμβολιασμοί από όσους πραγματικά γίνονται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.