Οι μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν τον Μπάιντεν στην επιβολή του εμβολιασμού στους εργαζόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν τον Μπάιντεν στην επιβολή του εμβολιασμού στους εργαζόμενους
Σύμφωνα με την έρευνα του CNBC Global CFO Council για το δ’ τρίμηνο του 2021, οι επικεφαλής οικονομικοί διευθυντές θεωρούν το ξέσπασμα της Covid-19 ως τον μεγαλύτερο εξωτερικό παράγοντα κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Οι εταιρείες από την CVS Health έως την Tyson Foods και την Walmart έχουν υιοθετήσει οδηγίες εμβολιασμού για τους εργαζόμενους, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη εξακολουθούν να φοβούνται πώς περαιτέρω επέκταση της πανδημίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του CNBC Global CFO Council για το δ’ τρίμηνο του 2021, οι επικεφαλής οικονομικοί διευθυντές θεωρούν το ξέσπασμα της Covid-19 ως τον μεγαλύτερο εξωτερικό παράγοντα κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο η Covid-19 κατατάχθηκε ως ο μεγαλύτερος εξωτερικός παράγοντας κινδύνου.

Στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2021, τα μέλη του CNBC Global CFO Council κατέταξαν τις κυβερνοεπιθέσεις και τον πληθωρισμό, αντίστοιχα, ως τους μεγαλύτερους εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου. Αυτές οι ανησυχίες ήρθαν παράλληλα με την πληρωμή της Colonial Pipeline λύτρων 5 εκατομμυρίων δολαρίων αφού οι κυβερνο-εγκληματίες χάκαραν το δίκτυο πληροφορικής της τον Ιούνιο και τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν επηρεάσει φαινομενικά όλους τους κλάδους.

Πίεση για εμβολιασμό

Τον περασμένο μήνα, ο Τζο Μπάιντεν διέταξε ουσιαστικά να εμβολιαστούν όλοι οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι και ζήτησε από ιδιώτες εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται κάθε εβδομάδα.

Αυτή η εντολή θα καλύψει 100 εκατομμύρια Αμερικανούς εργαζόμενους και θα ισχύει για περίπου τα δύο τρίτα όλων των υπαλλήλων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει την εντολή του Μπάιντεν, με πολλές να λένε στους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν. Η έρευνα του CNBC διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των CFO των ΗΠΑ (80%) λένε ότι «υποστηρίζουν πλήρως» την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (15%) δήλωσαν ότι είναι εντελώς αντίθετοι.

Η IBM είπε στους Αμερικανούς υπαλλήλους αυτήν την εβδομάδα ότι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν άνευ αποδοχών αναστολή.

«Ως ομοσπονδιακός ανάδοχος έργων, είναι επιτακτική ανάγκη η IBM να συμμορφωθεί με αυτήν την εντολή», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την απαίτηση, τις πολιτικές πολλών πελατών και συνεργατών μας και την εύκολη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλη τη χώρα, θα απαιτήσουμε τώρα από όλους τους υπαλλήλους της IBM στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να εργάζονται στην IBM».

Οι American Airlines, Alaska Airlines και JetBlue Airways διέταξαν όλοι τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν μετά την εντολή του Μπάιντεν, ενώ η United Airlines είπε στους 67.000 Αμερικανούς υπαλλήλους της τον Αύγουστο ότι έπρεπε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο ή θα απομακρυνθούν. Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόλις 320 εργαζόμενοι δεν το έκαναν.

Το προσωπικό της JetBlue «θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση να είναι πλήρως εμβολιασμένο για την COVID-19 για να συνεχίσει να εκτελεί το ρόλο του».

Η Tyson Foods, η οποία απασχολεί περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τον εμβολιασμό στις αρχές Αυγούστου. Η εταιρεία δήλωσε ότι περισσότερο από το 90% του εργατικού δυναμικού της έχει πλέον εμβολιαστεί, με αυτό να διπλασιάζεται τους τελευταίους δύο μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider