Mέριμνα: «Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mέριμνα: «Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα»
Yπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται ετησίως 120.000-135.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους, εκ των οποίων 3.200 παιδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στις 09 Οκτωβρίου 2021, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, που 26 χρόνια τώρα παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή/και την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει ένα on demand διαδικτυακό Κονσέρτο Αγάπης.

Το Κονσέρτο, διάρκειας 50 λεπτών, θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από τις 09 Οκτωβρίου έως και τις 08 Νοεμβρίου 2021. Το κονσέρτο έχει μαγνητοσκοπηθεί στο εξαιρετικής αισθητικής φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, τα οποία ερμηνεύουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Η σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη, ο πιανίστας Νίκος Ζαφρανάς, η χορωδία Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου και η Διευθύντρια αυτής, Μαρία Μελιγκοπούλου.

Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη της Ανακουφιστικής Φροντίδας και η στήριξη της μοναδικής υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα, που λειτουργεί η Μέριμνα από το 2010. Ως Ανακουφιστική Φροντίδα ορίζεται η ολιστική φροντίδα που επιδιώκει τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής ασθενών με απειλητική για τη ζωή ασθένεια, μέσω της κάλυψης τόσο των οργανικών, όσο και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών αναγκών αυτών, καθώς και όλων των μελών της οικογένειάς τους.

Σήμερα στην Ελλάδα, υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται το χρόνο 120.000-135.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους, εκ των οποίων 3.200 είναι παιδιά. Ακριβώς την ανάγκη αυτή έχει ήδη αναγνωρίσει η Μέριμνα δημιουργώντας τη μοναδική στη χώρα μας υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία προσφέρει σε παιδιά από 0-18 ετών ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια και μέχρι το τέλος μιας σοβαρής ασθένειάς τους. Επίκεντρο της φροντίδας εκτός από το παιδί που νοσεί είναι εξίσου οι γονείς, τα αδέρφια και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, που υποστηρίζουν μέσω τακτικών και έκτακτων επισκέψεων και τηλεφωνικής συμβουλευτικής παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η υπηρεσία παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν και στηρίζουν οικογένειες με σοβαρά άρρωστο παιδί που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα.

Η προστασία των παιδιών και η φροντίδα τους οφείλει να αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα όλων μας. Σήμερα λοιπόν, πιο πολύ από ποτέ, ας είναι η μουσική και η τέχνη αρωγός στην ανακούφιση συνανθρώπων μας σε ανάγκη και ας δημιουργήσουμε μαζί μια ζεστή αγκαλιά φροντίδας για όλες εκείνες τις μικρές ψυχές που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων του κονσέρτου καθώς και τους συντελεστές του, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider