Ξέσπασαν επεισόδια στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξέσπασαν επεισόδια στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών (pics)
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 2.000 διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία εκπαιδευτικών, το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 2.000 διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 800 άτομα προσπάθησαν να κλείσουν την Αμαλίας και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από κάθε αξιολόγηση.

Την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ανακοίνωσε στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γράφοντας «προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την πορεία και τα επεισόδια:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider