Οι Δημοκρατικοί έτοιμοι να αλλάξουν τους κανόνες για τα «μεγάλα» IRA άνω των 5 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Δημοκρατικοί έτοιμοι να αλλάξουν τους κανόνες για τα «μεγάλα» IRA άνω των 5 εκατ. δολαρίων
Αξίζει να σημειωθεί πως στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με τους λεγόμενους mega-IRAs, έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Οι Δημοκρατικοί ενδέχεται να αλλάξουν τους κανόνες για τους «μεγάλους» λογαριασμούς συνταξιοδότησης με περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουν την επέκταση στο δίχτυ ασφαλείας της χώρας.

Η πολιτική θα «απαιτεί από τους φορολογούμενους να διανέμουν υπόλοιπα λογαριασμών συνταξιοδότησης που υπερβαίνουν ορισμένα όρια», σύμφωνα με τη λίστα, η οποία είναι ένα σχέδιο ιδεών που συγκεντρώνουν οι νομοθέτες πριν τα παρουσιάσουν επίσημα στη Βουλή ή τη Γερουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με τους λεγόμενους mega-IRAs (αριθμός φορολογουμένων που έχουν λογαριασμούς συνταξιοδότησης με πολύ μεγάλα υπόλοιπα), έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Το Κυβερνητικό Γραφείο Φορολογικής Πολιτικής εκτίμησε προηγουμένως ότι υπήρχαν περίπου 9.000 φορολογούμενοι το 2011 με IRAs με υπόλοιπα άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 300 από αυτούς τους φορολογούμενους είχαν συνολικά υπόλοιπα άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider