Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη - Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη - Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα
Το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών είναι έτοιμο από το πρωί να υποδεχθεί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 4:30 μμ, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς». Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, αποτίει αυτή την ώρα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό.

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα ολοκληρωθεί στις 19:00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 έως τις 19:00) για να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 έως τις 16:00).

Απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων. Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής , από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider