Ειδήσεις | Διεθνή
01-09-2021 | 10:22

Τσεχία: Αναβλήθηκε η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού

Newsroom
Μοιράσου το
Τσεχία: Αναβλήθηκε η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τσέχοι εισαγγελείς αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη λήψη της πολυαναμενόμενης απόφασης για την πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, του Αντρέι Μπάμπις, επικαλούμενοι την ανάγκη να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε χθες ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην αστυνομία. Λέγεται πως υπάρχουν νέοι μάρτυρες που εκκρεμεί να καταθέσουν.

Οι εισαγγελείς αναμενόταν να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την άσκηση δίωξης ή μη σε βάρος του δισεκατομμυριούχου και επικεφαλής της κυβέρνησης ως τα τέλη Αυγούστου.

Η έρευνα αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κέντρου ευεξίας και σπα «Η φωλιά του πελαργού» στην Πράγα, που ανήκει σε καταπιστευματικό ταμείο δικαιούχος του οποίου είναι ο κ. Μπάμπις. Διαρκεί σχεδόν έξι χρόνια.

Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ φέρονται να δόθηκαν παράνομα.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Median θέλει το κόμμα ANO του κ. Μπάμπις να διατηρεί ακόμη ευρύ προβάδισμά στις προθέσεις ψήφου: πιστώνεται το 26%, έναντι 21,5% της συμμαχίας φιλελευθέρων-συντηρητικών SPOLU («Μαζί»).

Στην Τσεχία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 8η και 9η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.