Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια Αττικής – Κάηκαν σπίτια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια Αττικής – Κάηκαν σπίτια
Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε, αργά το πρωί της Δευτέρας, στα Βίλια Αττικής, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Λίγο πριν τις 20:00, σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούσαν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ζημιές προκλήθηκαν σε ορισμένα σπίτια στον οικισμό του Προφήτη Ηλία, από την πυρκαγιά, ενώ υπενθυμίζεται, ότι έγινε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, τόσο στον οικισμό του Προφήτη Ηλία όσο και στα Βίλια. Στην περιοχή, όπου συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

- Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεων, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. - Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Άγιο Γεώργιο(προς Θήβα).

- Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

- Στην επαρχιακή οδό Οινόης - Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων - Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

- Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου - Ψάθας, Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

- Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά, το μέτωπο της οποίας πλέον εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει τα 3 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος. Πρόσθεσε επίσης ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ότι η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία και έχει κατεύθυνση προς τα Βίλια.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Αντιδήμαρχος Βιλίων: Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Στα Βίλια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολοβεντζο έχει γίνει μόνο μερική εκκένωση και οι κάτοικοι βρίσκονται οι μισοί στη διασταύρωση των Βιλίων και οι άλλοι μέσα στην κωμόπολη. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Κολοβέντζος τόνισε ότι δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού και πως σε αυτό συντείνουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και η δύναμη του αέρα.

31 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα

Παράλληλα, 31 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται, ότι παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τέλος, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Mega και το ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης -Νέα πυρκαγιά στα Βίλια

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε το Μαρμάρι - Απαγόρευση δρομολογίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider