Η Γερμανία ενέκρινε τους εμβολιασμούς για παιδιά κάτω των 12 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία ενέκρινε τους εμβολιασμούς για παιδιά κάτω των 12 ετών
Η Stiko υπογραμμίζει πως οι εμβολιασμοί συνιστώνται λόγω του αυξημένου κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου.

Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών της Γερμανίας, Stiko, ενέκρινε τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορονοϊού στα παιδιά κάτω 12 ετών.

Στη σχετική ανακοίνωση της, η Stiko αναφέρει πως τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, ειδικότερα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, δείχνουν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων για παιδιά και εφήβους.

Ακόμα, η Stiko υπογραμμίζει πως οι εμβολιασμοί συνιστώνται λόγω του αυξημένου κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου.

Υπενθυμίζεται πως τους προηγούμενους μήνες η επιτροπή ήταν διστακτική στο να εγκρίνει τους εμβολιασμούς στους κάτω των 12 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων, ενώ είχε εγκρίνει τους εμβολιασμούς στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μόνο για παιδιά ή έφηβους που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Χαιρετίζει την απόφαση ο υπουργός Υγείας

Ο oμοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χαρακτήρισε σήμερα «καλό νέο» το γεγονός ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) τάσσεται πλέον υπέρ των εμβολιασμών για τον κορoνοϊό σε όλα τα παιδιά ηλικίας από την ηλικία των δώδεκα ετών και άνω.

«Οι γονείς και οι νέοι έχουν πλέον μια σαφή σύσταση να αποφασίσουν να εμβολιαστούν. Τα στοιχεία μιλούν υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εάν κάποιος το επιθυμεί, ο εμβολιασμός θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider