Η Δανία θα απομακρύνει εν ενεργεία και πρώην τοπικούς υπαλλήλους από το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Δανία θα απομακρύνει εν ενεργεία και πρώην τοπικούς υπαλλήλους από το Αφγανιστάν
Η Δανία συμφώνησε να απομακρύνει τους εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους της πρεσβείας της ή των ενόπλων δυνάμεών της στο Αφγανιστάν.

Η Δανία συμφώνησε να απομακρύνει τους εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους της πρεσβείας της ή των ενόπλων δυνάμεών της στο Αφγανιστάν καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση ασφάλειας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες η κυβέρνηση.

Η Δανία θα χορηγήσει σε όσους απασχολούσε τα δύο προηγούμενα χρόνια και στους στενούς συγγενείς τους άδεια διαμονή διετούς διάρκειας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Η κατάσταση ασφάλειας στο Αφγανιστάν είναι σοβαρή. Οι ταλιμπάν κερδίζουν έδαφος και οι εξελίξεις είναι ταχύτερες από αυτό που φοβούνταν πολλοί», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

«Έχουμε μια απλή ευθύνη να βοηθήσουμε τους Αφγανούς που τώρα απειλούνται λόγω της σχέσης τους και της συνεισφοράς τους στην παρουσία της Δανίας στο Αφγανιστάν».

Το δανέζικο υπουργείο Άμυνας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 40 πρώην και εν ενεργεία υπάλληλοι στην πρεσβεία της Δανίας στην Καμπούλ και τέσσερις μεταφραστές είχαν ζητήσει βοήθεια.

Η Δανία, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, μάχεται μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από το 2002.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider