Ενισχυτικές δόσεις εμβολίων θα ξεκινήσει η Αυστρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχυτικές δόσεις εμβολίων θα ξεκινήσει η Αυστρία
Η κυβέρνηση της Αυστρίας σχεδιάζει να αρχίσει τον Οκτώβριο να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19.

Η Αυστρία σχεδιάζει να αρχίσει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων κατά του Covid-19 στις 17 Οκτωβρίου, εννέα μήνες αφότου η πρώτη ομάδα των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν είχε κάνει τη δεύτερη δόση της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Το πρώτο κύμα περιλαμβάνει ευάλωτα άτομα σε οίκους φροντίδας και ιατρικό προσωπικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF.

«Υπάρχουν ορισμένες ομάδες, για παράδειγμα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, που μπορεί να εμβολιαστούν ακόμη νωρίτερα, έπειτα από διαβούλευση με τον γιατρό», δήλωσε ο Μίκσταϊν.

Με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, η Αυστρία έχει καταγράψει 659.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 10.500 θανάτους από τη νόσο από την αρχή της πανδημίας, πέρυσι.

Σήμερα η χώρα επρόκειτο να συμπληρώσει τη χορήγηση 10 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

Περίπου το 60% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και το 54% είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Γερμανία, η Γαλλία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσουν στη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 αψηφώντας έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να περιμένουν μέχρι να έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider