Ελλάδα
22-07-2021 | 22:06

Παπαευαγγέλου: Ποιοι πρέπει να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

Newsroom
Μοιράσου το
Παπαευαγγέλου: Ποιοι πρέπει να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Διευκρινίσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας. 

Το θέμα προέκυψε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τρίτη δόση με mRNA εμβόλια από τον Σεπτέμβριο. «Έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και το σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. 

«Το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση όπως είναι οι γιατροί», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. 

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις οδηγίες αυτές και οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω και τι θα γίνει με αυτούς που πιθανώς δεν θα δεχτούν μια τρίτη δόση, είναι λίγο πρώιμο νομίζω» σχολίασε όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η πολιτεία εάν οι πολίτες αρνηθούν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.