Θανατηφόρες πλημμύρες στη Γερμανία: 11 νεκροί και 70 αγνοούμενοι (upd)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θανατηφόρες πλημμύρες στη Γερμανία: 11 νεκροί και 70 αγνοούμενοι (upd)
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 30 αγνοούνται από την κατάρρευση κατοικιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Η βαριά καταιγίδα και οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες προκάλεσαν την κατάρρευση τουλάχιστον έξι κατοικιών στο δυτικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο της Γερμανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 70 αγνοούνται, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως μεταδίδει το Sky news, πολλά από τα θύματα ήταν από την περιφέρεια Ahrweiler, μια οινοπαραγωγική περιοχή στον ποταμό Αρ όπου κατέρρευσαν σπίτια.

«Δεν έχω ξαναβιώσει τέτοια καταστροφή, με το ποτάμι να ξεχειλίζει τόσο γρήγορα», δήλωσε 63χρονος κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Περίπου 25 ακόμη σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν στην περιοχή Schuld bei Adenau, ενώ συνολικά 200.000 ιδιοκτησίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Τα σπίτια σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 50 μέτρων από τον ποταμό Αρ έχουν εκκενωθεί. Στην περιοχή Altenahr κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους, περιμένοντας να διασωθούν από αέρος.

«Είναι για την ώρα ανεξακρίβωτος ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε στέγες και πρέπει να διασωθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Σημειώνεται ότι χθες η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε τρία δυτικά κρατίδια.

Φώτο: @associated press, Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βέλγιο: Τουλάχιστον 2 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλλονία

gazzetta
gazzetta reader insider insider