Γ. Αγγελοπούλου: Προχωράμε με τόλμη στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Αγγελοπούλου: Προχωράμε με τόλμη στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας
Επίσκεψη Γιάννας Αγγελοπούλου και συναντήσεις με φορείς σε Κατερίνη και Λιτόχωρο

Οι δράσεις και τα έργα που έχουν ξεκινήσει και δρομολογούνται, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση, πρέπει και τα επόμενα χρόνια να "ωφελήσουν τον τόπο και τους ανθρώπους του" και αυτό είναι το μέλημα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", υπογράμμισε η πρόεδρός της, Γιάννα Αγγελοπούλου σε φορείς των δήμων Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου.

Την κ. Αγγελοπούλου υποδέχθηκαν το μεσημέρι στην Κατερίνη ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και εκπρόσωποι και μέλη τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές και της προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και εκδόσεις τους. Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο, παρουσία και των τοπικών βουλευτών, ο δήμαρχος ανέφερε τις δράσεις του δήμου Κατερίνης που συνδυάζονται με την επέτειο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, εκ των οποίων και την ένταξη στο πρόγραμμα "Α.Τρίτσης", του πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης.

Ο κ. Κουκοδήμος εξήρε τις προσπάθειες της επιτροπής "Ελλάδα 2021" και υπενθύμισε την προσωπική συμβολή της κ. Αγγελόπουλου και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου συνεχάρη το δήμαρχο για την προσφορά του στον τόπο και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων, δημάρχων, φορέων, αυτή τη χρονιά, πέρα από το ιστορικό και συμβολικό της φορτίο, μπορούν να δημιουργηθούν έργα και υποδομές και προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και τα επόμενα χρόνια.

"Με το νέο πατριωτισμό, αυτή την εθνική ενσυνείδηση που έχουμε, με όλα τα καλά που έχουμε ως Έλληνες, την ανθεκτικότητα, τις αντοχές, τον ηρωισμό, αλλά και τώρα με εξαιρετικά μυαλά στην τεχνολογία, στην έρευνα, στην καινοτομία, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, αφήνοντας τη σφραγίδα, ότι προχωράμε με τόλμη με θάρρος στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας" δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Σάββας Χιονίδης, 'Αννα Μάνη - Παπαδημητριου, Ξενοφών Μπαραλιάκος και Μπέττυ Σκούφα η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυριδου και ο γραμματέας της επιτροπής "Ελλάδα 2021" Θανάσης Καταρτζής.

Νωρίτερα, η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Λιτόχωρο και συναντήθηκε στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Δίου - Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιο, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Σοφίας Μαυριδου.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε ο δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του Μουσείου Ολύμπου εντάχθηκε και εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Α.Τρίτσης".

"Η πρόταση σας ήταν από τις πρώτες που κατατέθηκαν και από τις πρώτες που χρηματοδοτήθηκαν" σχολίασε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: "Χαιρόμαστε να πηγαίνουμε σε τόπους και να βλέπουμε να εξελίσσονται δράσεις που κάνουν καλό στην τοπική κοινωνία σε κάθε τόπο".

Η κ. Αγγελοπούλου, σχολιάζοντας δράση του δήμου που για το πώς οι μαθητές της περιοχής βλέπουν το μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε σε πανελλαδική δράση που έχει ξεκινήσει, με τη συμμετοχή φορέων, οι οποίοι καταθέτουν την άποψη τους για τις δυνατότητες της χώρας σε βάθος εικοσαετίας.

"Εκκινώντας από αυτή τη συμβολική χρόνια, επιδίωξη μας είναι να μείνει και κάτι χρήσιμο στον τόπο για τα επόμενα χρόνια" είπε η κ. Αγγελοπούλου και συνέχισε:

"Είναι μια αλυσίδα γεγονότων και καταστάσεων, που μας δίνει τη δυνατότητα να εξοπλιστούμε για το μέλλον".

Στη συνέχεια η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε και ξεναγηθηκε στο κέντρο πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπου ενημερώθηκε για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα και τις ομορφιές του βουνού, σε ένα χώρο που αναπαριστά την ανάβαση στον Όλυμπο, μέσα από ψηφιακά μέσα προβολής και φωτοαπεικονίσεις του φυσικού περιβάλλοντος.

"Εξαιρετική η "ανάβαση" στον Όλυμπο. Όλος αυτός ο συγχρωτισμός χλωρίδας και πανίδας και μικροκλιμάτων που είναι μοναδικά στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο είναι πηγή γνώσης και ευχαρίστησης" είπε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: "Έχει τεράστιες δυνατότητες καλής εκμετάλλευσης, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ζωή στον τόπο, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ελκυστικές προτάσεις για εκατομμύρια ανθρώπους να έρθουν να δουν αυτή τη μοναδική φύση, με ότι άλλο σημαίνει Όλυμπος, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μοναδικά δείγματα φυτών και ζώων, τη θάλασσα. Ένα μοναδικό περιβάλλον και ένας φιλόξενος τόπος".

Ακολούθησε συνάντηση σε παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πιερίας με τοπικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς φορείς.

Το απόγευμα η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί το δήμο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του σαρακατσάνου ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη Μακρυγιάννη, ενώ θα επισκεφθεί και τον, χτισμένο κατά την προεπαναστατική περίοδο, ναό του Αγίου Αθανασίου και αργότερα θα παρακολουθήσει την προβολή στην πρόσοψη του Βασιλικού Θεάτου, της δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με τίτλο «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Η προβολή αυτής της οπτικοποιημένης αφήγησης του αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν, γίνεται σε κτίρια δεκαοκτώ πόλεων της χώρας, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider