Ελλάδα
07-05-2021 | 21:47

Ρέθυμνο: Στεγαστική Συνδρομή στους πληγέντες, ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις πλημμύρες

Newsroom
Μοιράσου το
Ρέθυμνο: Στεγαστική Συνδρομή στους πληγέντες, ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις πλημμύρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής στους πληγέντες, ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις πλημμύρες, στο δήμο Ρεθύμνης. Σύμφωνα με τη σχετική Κ.Υ.Α., οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές στο Δήμο και καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή των ιδιοκτησιών που υπέστησαν φθορές. Στο Δήμο Ρεθύμνης, οριοθετούνται ως πληγείσες οι παρακάτω περιοχές: «Στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου οι Κοινότητες 'Αδελε, Αμνάτου, Έρφων, Μέσης, Παγκαλοχωρίου, Πηγής, Πρίνου, Σκουλουφίων και Χαμαλευρίου. Στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου Φωκά οι Κοινότητες Ατσιποπούλου Γερανίου, Μούντρου, Πρινέ, Ρουστίκων και Σαϊτουρών. Στη Δημοτική Ενότητα Ρεθύμνης οι Κοινότητες Ρεθύμνης, Αρμένων, Καστέλλου και Σελλίου».

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν' απευθύνονται όπως αναφέρει η Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνης, στο τηλέφωνο 28210 29287 όπου βρίσκεται το αρμόδιο γραφείο στα Χανιά. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ η διαδικασία ορίζεται ως εξής: «Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εφόσον επιθυμεί έλεγχό του κτιρίου και έκδοση έκθεσης αυτοψίας.

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας». Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση δηλαδή μέχρι και τις 28/7/2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.