Έλον Μασκ: «Εφικτός» ο στόχος προσελήνωσης το 2024 με τη βοήθεια της Space X

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: «Εφικτός» ο στόχος προσελήνωσης το 2024 με τη βοήθεια της Space X
Η Space X μπορεί να «βοηθήσει» το στόχο της NASA να προσεληνώσει αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι το 2024.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Έλον Μασκ για το στόχο της NASA να προσεληνώσει αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι το 2024 και πιστεύει πως η Space X μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του χρονοδιαγράμματος.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Έλον Μασκ, κατά την εκτόξευση της αποστολής Crew-2, με προορισμό τον Διεθνές Διαστημικό Σταθμό.

«Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε πριν το 2024, όμως πιστεύω πως πραγματικά μπορεί να γίνει» σχολίασε και πρόσθεσε πως «κατασκευάζουμε πολλούς πυραύλους και πιθανότατα θα διαλύσουμε αρκετούς από αυτούς, όμως ο στόχος θα επιτευχθεί».

Σύμφωνα με το CNBC, το συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικανική διαστημική εταιρεία προβλέπει την ανάπτυξη ενός συστήματος προσελήνωσης προκειμένου να μεταφέρει δύο αστροναύτες στη Σελήνη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη.

Το Artemis ανακοινώθηκε επί προεδρίας Τραμπ και είναι ένα από τα λίγα προγράμματα που συνεχίζονται επί προεδρίας Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider