Ελλάδα
21-04-2021 | 11:27

Αυγενάκης: Έρχεται Μητρώο Προπονητών - Από σήμερα ανοιχτή η πλατφόρμα για εγγραφή αθλητικών σωματείων  

Μοιράσου το
Αυγενάκης: Έρχεται Μητρώο Προπονητών - Από σήμερα ανοιχτή η πλατφόρμα για εγγραφή αθλητικών σωματείων  
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την δημιουργία Μητρώου προπονητών προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στο ψηφιακό Μητρώο όσων ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων επιθυμούν να εγγραφούν, ενώ όπως είπε 4.034 σωματεία ολοκλήρωσαν ήδη την διαδικασία εγγραφής τους.

Εντωμεταξύ, εντός του Απριλίου θα καταβληθούν 3.596.000 ευρώ σε 1403 σωματεία, από όσα έχουν ήδη εγγραφεί. «Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης για την εν λόγω καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, ενώ όπως είπε συνολικά το ύψος της ενίσχυσης φτάνει τα 13 εκατ. ευρώ για 4.811 αθλητικά σωματεία.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή του ψηφιακού Μητρώου από τα αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία και είπε ότι σε 353 απομένει να φέρουν κάποια επιπλέον δικαιολογητικά για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, ενώ άλλα 1054 έχουν καταθέσει αίτημα για να εγγραφούν. «Παρά τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ο σωματειακός ερασιτεχνικός αθλητισμός ανταποκρίθηκε στο Μητρώο. Συνεχίζουμε το νοικοκύρεμα» τόνισε ο κ. Αυγενάκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.