Κυρώσεις από την Κίνα κατά αξιωματούχων σε ΗΠΑ και Καναδά για τη Σιντζιάνγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις από την Κίνα κατά αξιωματούχων σε ΗΠΑ και Καναδά για τη Σιντζιάνγκ

Κυρώσεις κατά αξιωματούχων των ΗΠΑ και του Καναδά ανακοίνωσε το Σάββατο η Κίνα, ως αντίποινα κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι δύο παραπάνω χώρες σε αξιωματούχους του Πεκίνου για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων στη Σιντζιάνγκ.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στη λίστα των κυρώσεων τον Αμερικανό πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Ελευθερίας Θρησκευμάτων και ένα Καναδό βουλευτή, λέγοντας πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά αξιωματούχων της ασιατικής χώρας βασίστηκαν σε «φήμες και παραπληροφόρηση».

Με βάση τις κυρώσεις, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Καναδά δεν μπορούν να εισέλθουν στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, ενώ έχει απαγορευτεί κάθε συναλλαγή τους με κινεζικές επιχειρήσεις και θεσμούς..

Το κινεζικό ΥΠΕΞ καλεί στην ανακοίνωση τους τις χώρες της Δύσης να «σταματήσουν την πολιτική χειραγώγηση θεμάτων που σχετίζονται με την Σιντζιάνγκ, να σταματήσουν να επεμβαίνουν στις διεθνείς σχέσεις της Κίνας και να αλλάξουν κατεύθυνση από τον επικίνδυνο δρόμου που έχουν πάρει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider