Ανησυχία Μακρόν για παρέμβαση της Τουρκίας στις γαλλικές εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία Μακρόν για παρέμβαση της Τουρκίας στις γαλλικές εκλογές
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στην Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η Τουρκία θα «παίξει» με την κοινή γνώμη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την Τρίτη τον προβληματισμό για μια πιθανή προσπάθεια παρέμβαση της Τουρκίας στις επερχόμενες εκλογές της Γαλλίας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ο Μακρόν ανέφερε πως «οι απειλές δεν είναι κεκαλυμμένες και για αυτό πιστεύω πως πρέπει να είναι είμαστε πολύ καθαροί».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο Γάλλος ηγέτης δεν ξεκαθάρισε τους τρόπους με τους οποίους η Άγκυρα σκοπεύει να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία, ούτε το εάν αυτή η προσπάθεια αφορά τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, που είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνιο, ή τις εθνικές εκλογές του 2022. Ο Μακρόν αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι η Τουρκία θα «παίξει» με την κοινή γνώμη.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται καθώς οι σχέσεις της Γαλλίας με την Τουρκία παραμένουν τεταμένες για μια σειρά θεμάτων, από τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ στις 2 Μαρτίου ο Μακρόν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, είχαν την πρώτη απευθείας συνομιλία τους μετά από μήνες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης του, ο κ. Μακρόν τόνισε πως παραμένει απαραίτητο να υπάρχει ανοιχτός διάλογος με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σημαντικός εμπορικός εταίρος και βασικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή.

«Αν πεις ένα βράδυ: Δεν μπορούμε πλέον να δουλέψουμε μαζί σου, δεν υπάρχουν άλλες συζητήσεις, ανοίγουν τις πόρτες και έχεις 3 εκατομμύρια Συριακούς πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη», είπε. «Πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider