Διεθνή
10-03-2021 | 23:15

Κρίση στις σχέσεις Πολωνίας και Λευκορωσίας - Απέλασε διπλωμάτη η Βαρσοβία, μετά από αντίστοιχη ενέργεια του Μινσκ

Newsroom
Μοιράσου το
Κρίση στις σχέσεις Πολωνίας και Λευκορωσίας - Απέλασε διπλωμάτη η Βαρσοβία, μετά από αντίστοιχη ενέργεια του Μινσκ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Βαρσοβία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση Λευκορώσου διπλωμάτη, απαντώντας σε παρόμοια ενέργεια που ανακοίνωσε την προηγουμένη το Μινσκ και αφορά την απέλαση Πολωνού πρόξενου.

Η Λευκορωσία κήρυξε την Τρίτη ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Πολωνό πρόξενο της Μπρεστ (νοτιοδυτικά) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση σε αυτή την πόλη προς τιμήν των Πολωνών "καταραμένων στρατιωτών" που πολέμησαν διαδοχικά κατά της γερμανικής και της σοβιετικής κατοχής.

"Αντιδρώντας στις μη φιλικές και αβάσιμες ενέργειες των λευκορωσικών αρχών, η Πολωνία αναγνώρισε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν διπλωμάτη της πρεσβείας της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία", δήλωσε μέσω Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρτσιν Πρζίντατζ, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μονάδες αντίστασης που δημιουργήθηκαν για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατακτητές κατά της διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, οι Πολωνοί "καταραμένοι στρατιώτες" ρίχτηκαν στη συνέχεια στη μάχη κατά της σοβιετικής κατοχής, ενεργώντας συχνά βίαια και επιτίθενταν μερικές φορές σε όλους εκείνους που δεν ήταν Πολωνοί, κυρίως στους Λευκορώσους.

Ο αγώνας τους κατά της σοβιετικής εξουσίας συνεχίστηκε έως τη δεκαετία του 1950.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.