ΕΕ: Αρνητική επίδοση-ρεκόρ τον Ιανουάριο για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Αρνητική επίδοση-ρεκόρ τον Ιανουάριο για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Ραγδαία πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα, φτάνοντας σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο για μήνα Ιανουάριο, υπό το βάρος των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων -μια αντανάκλαση των πωλήσεων- υποχώρησαν σε ποσοστό 24% στα 726.491 οχήματα. Πρόκειται για το χαμηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί μήνα Ιανουάριο, με τους περιορισμούς να εξακολουθούν να επηρεάζουν τις πωλήσεις. Σημειώνεται ότι ο φετεινός Ιανουάριος στις περισσότερες χώρες είχε και μια εργάσιμη λιγότερη σε σχέση με τον προηγούμενο.

Η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ εμφάνισε διψήφια πτώση στις πωλήσεις τον αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, με την Ισπανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα καταγράφοντας μείωση άνω του 50% σε ετήσια βάση. Στη Γερμανία οι πωλήσεις υποχώρησαν 31% και στην Ιταλία 14%. Τη λιγότερο χειρότερη επίδοση κατέγραψε η Γαλλία, με πτώση 5,8%, ενώ στην Σουηδία οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23%, καθιστώντας την τη μόνη χώρα που εμφάνισε θετική μεταβολή.

Στο μεταξύ, πτώση των πωλήσεων γνώρισαν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Volkswagen είδε τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να υποχωρούν 27%, ενώ δύο άλλες γερμανικές εταιρείες, οι Daimler και Bayerische Motoren Werken, σημείωσαν πτώση 14% έκαστη. Οι πωλήσεις της γαλλικής Renault μειώθηκαν κατά 22%, ενώ της πρόσφατα σχηματηθείσας Stellantis 26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider