Brexit: Αγεφύρωτο το χάσμα ΕΕ - Βρετανίας - Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Αγεφύρωτο το χάσμα ΕΕ - Βρετανίας - Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Η Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποίησε απόψε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» και ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν αλλάξει ουσιωδώς τη στάση της.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι «ο χρόνος λιγοστεύει» και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών αν η ΕΕ δεν αλλάξει ουσιαστικά τις θέσεις της.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι απομένει λίγος χρόνος. Είπε ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χωρίσουν φιλικά και ότι οι εμπορικές συναλλαγές του ΗΒ με την ΕΕ θα ακολουθούν όρους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν για την Αυστραλία», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον.

«Χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο σε πολλά ζητήματα. Ωστόσο, πρέπει να γεφυρωθούν μεγάλες διαφορές, ιδίως στον τομέα της αλιείας. Η γεφύρωσή τους θα είναι πολύ δύσκολη» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτηση στο twitter, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider