Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος «μοιράζει» 9 εκατ. δολάρια σε αγνώστους στο Twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος «μοιράζει» 9 εκατ. δολάρια σε αγνώστους στο Twitter
Ο Γιουσάκου Μαεζάβα είναι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που δίνει 9 εκατ. δολάρια σε «τυχαίους» ανθρώπους στο Twitter.

Τον «ιδανικό» τρόπο για να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω του φαίνεται πως βρήκε ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει 9.000 δολάρια σε 1.000 ακολούθους του στο Twitter.

Ο επιχειρηματίας που πρόσφατα έδωσε 57 εκατ. δολάρια για έναν πίνακα του Μπασκιά και έχει κάνει κράτηση στο πρώτο εμπορικό ταξίδι της SpaceX γύρω από τη Σελήνη, την Κυριακή ανακοίνωσε πως θα διαλέξει τους τυχερούς followers στην τύχη.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Ιάπωνας ισχυρός άνδρας της μόδας βλέπει την «προσφορά» αυτή ως ένα «κοινωνικό πείραμα» για να δει αν τα χρήματα αυτά μπορούν να φέρουν ευτυχία στους τυχερούς που θα «κληρωθούν».

Το «πείραμα» του Μαεζάβα

Όπως αναφέρεται, αφορμή για το «πείραμα» του Μαεζάβα είναι η περιέργεια για το «ενιαίο βασικό εισόδημα». Πρόκειται για ένα σύστημα, σύμφωνα με το οποίο κάθε πολίτης «πληρώνεται» επειδή είναι ζωντανός. Το σενάριο αυτό υποστηρίζει ο Αμερικανός υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές, Άντριου Γιάνγκ. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές υποσχέθηκε να δώσει 1.000 το μήνα / 12.000 δολάρια το χρόνο σε όλους τους ενήλικους Αμερικανούς πολίτες, αν εκλεγεί.

Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί στα κοινωνικά δίκτυα που έσπευσαν να τονίσουν ότι τα 9 εκατ. δολάρια που θα μοιράσει σε 1.000 followers (9.000 δολάρια/ ακόλουθο) δεν είναι αυτό που ονομάζει κανείς «βασικό εισόδημα», καθώς πρόκειται για ένα ποσό που θα δωθεί εφάπαξ και όχι σε σταθερές μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider