5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε
Είναι 5 μέρη με υψηλή ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος, ιδανικά για συνταξιούχους.

Ένα σύνηθες trend του εξωτερικού που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αλλαγή μόνιμης κατοικίας, σε άλλη πόλη και ορισμένες φορές ακόμα και σε άλλη χώρα για τους συνταξιούχους!

Είναι η ιδανική λύση για όσους δεν βλέπουν τη συνταξιοδότηση τους ως το τέλος του κόσμου, αλλά ως μια περίοδο και έναν τρόπο να ζήσουν ευχάριστα και να δουν τον κόσμο!

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που κάνουν ένα μέρος «ιδανικό» για ένα συνταξιούχο είναι το κλίμα - για λόγους υγείας, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή ιατρική φροντίδα. Κάποτε για να έχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά ένας συνταξιούχος, επέλεγε τη διαμονή του σε κάποιο κέντρο ευγηρίας, όμως, πλέον, η νέα τάση είναι η επιλογή μιας φιλικής - προς την τρίτη ηλικία - πόλης.

Άλλωστε, τα παραπάνω κριτήρια δεν είναι πια αρκετά για τους «νέους συνταξιούχους». Σε αυτά έχουν προστεθεί κριτήρια όπως η πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες, οι εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις μέχρι και η ύπαρξη πολιτιστικών δράσεων!

Το Marketwatch έφτιαξε μια λίστα με τους 5 ιδανικούς προορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και βρίσκονται στις 5 ηπείρους για να... υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις.

Δείτε ποιες πόλεις επέλεξε:

Η ιστοσελίδα topretirements.com περιγράφει το Πουέρτο Βάρας ως την πιο γαλήνια και με την μικρότερη ανάπτυξη πόλη στην Αργεντινή «με θέα στις λίμνες και εντυπωσιακά βουνά να το περικυκλώνουν». 

Με κλίμα που θυμίζει μεσογειακό και την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις αλλά και τα οινοποιία σε απόσταση «βόλτας», η Αδελαΐα είναι μια από τις ιδανικές πόλεις για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας έχει το ίδιο υπέροχες παραλίες με το Ντουμπρόβνικ, χωρίς όμως να γεμίζει με αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα. 

Η νότια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι αυτή με τις υπέροχες τιρκουάζ παραλίας και τους δρματικούς βράχους που βλέπουμε στις τουριστικές διαφημίσεις, όμως στα βόρεια του νησιού το σκηνικό είναι διαφορετικό και πιο φιλόξενο!

 

Η Βικτόρια είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά γραφικά μέρη, τουρισμό που την επιλέγει για τη φύση αλλά και για τα πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ κοντά. Παράλληλα, έχει και τα δύο καλύτερα νοσοκομεία του Καναδά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Με τα 5.000 δολάρια φλερτάρει ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά

17:55

Politico: 800 δισ. δολάρια από ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία - Corriere della Sera: Το αντίτιμο στον Ζελένσκι για Ντονμπάς

17:43

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

17:32

Παπασταύρου: Ο ΔΕΣΦΑ συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο

17:20

Η Euronext Amsterdam «υποδέχθηκε» την CSG στη μεγαλύτερη IPO αμυντικής εταιρείας παγκοσμίως

17:08

Bloomberg: Η ΕΕ θα αναστείλει για ακόμα έξι μήνες τους αντιδασμούς στις ΗΠΑ ύψους 93 δισ. ευρώ

16:54

Wall Street: Μεικτή εβδομάδα με βαρίδι την Intel

16:49

Ζαχαράκη: «Θα επεκτείνουμε το ψηφιακό φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο» - Η προσφορά από την Microsoft

16:47

Παπαθανάσης: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας στο Βελβεντό Κοζάνης με δαπάνη 850.000 ευρώ

16:35

Παπασταύρου: Η Ελλάδα γίνεται μία γέφυρα που ενώνει τον Ατλαντικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider