5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε
Είναι 5 μέρη με υψηλή ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος, ιδανικά για συνταξιούχους.

Ένα σύνηθες trend του εξωτερικού που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αλλαγή μόνιμης κατοικίας, σε άλλη πόλη και ορισμένες φορές ακόμα και σε άλλη χώρα για τους συνταξιούχους!

Είναι η ιδανική λύση για όσους δεν βλέπουν τη συνταξιοδότηση τους ως το τέλος του κόσμου, αλλά ως μια περίοδο και έναν τρόπο να ζήσουν ευχάριστα και να δουν τον κόσμο!

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που κάνουν ένα μέρος «ιδανικό» για ένα συνταξιούχο είναι το κλίμα - για λόγους υγείας, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή ιατρική φροντίδα. Κάποτε για να έχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά ένας συνταξιούχος, επέλεγε τη διαμονή του σε κάποιο κέντρο ευγηρίας, όμως, πλέον, η νέα τάση είναι η επιλογή μιας φιλικής - προς την τρίτη ηλικία - πόλης.

Άλλωστε, τα παραπάνω κριτήρια δεν είναι πια αρκετά για τους «νέους συνταξιούχους». Σε αυτά έχουν προστεθεί κριτήρια όπως η πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες, οι εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις μέχρι και η ύπαρξη πολιτιστικών δράσεων!

Το Marketwatch έφτιαξε μια λίστα με τους 5 ιδανικούς προορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και βρίσκονται στις 5 ηπείρους για να... υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις.

Δείτε ποιες πόλεις επέλεξε:

Η ιστοσελίδα topretirements.com περιγράφει το Πουέρτο Βάρας ως την πιο γαλήνια και με την μικρότερη ανάπτυξη πόλη στην Αργεντινή «με θέα στις λίμνες και εντυπωσιακά βουνά να το περικυκλώνουν». 

Με κλίμα που θυμίζει μεσογειακό και την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις αλλά και τα οινοποιία σε απόσταση «βόλτας», η Αδελαΐα είναι μια από τις ιδανικές πόλεις για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας έχει το ίδιο υπέροχες παραλίες με το Ντουμπρόβνικ, χωρίς όμως να γεμίζει με αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα. 

Η νότια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι αυτή με τις υπέροχες τιρκουάζ παραλίας και τους δρματικούς βράχους που βλέπουμε στις τουριστικές διαφημίσεις, όμως στα βόρεια του νησιού το σκηνικό είναι διαφορετικό και πιο φιλόξενο!

 

Η Βικτόρια είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά γραφικά μέρη, τουρισμό που την επιλέγει για τη φύση αλλά και για τα πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ κοντά. Παράλληλα, έχει και τα δύο καλύτερα νοσοκομεία του Καναδά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:23

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

12:17

ΟΗΕ: Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης του Μπαχρέιν για το Ορμούζ

12:09

Ιράν: Εκρήξεις ακούστηκαν στην πετροχημική ζώνη της Μαχσάρ

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

10:38

Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής

10:30

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή-Πιέσεις στο πασχαλινό τραπέζι και «αγορά δύο ταχυτήτων»

10:22

Γεωπολιτικές αναταράξεις και «διόρθωση» της αγοράς κρουαζιέρας

10:17

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

09:52

Eπενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες αναβαθμίζουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την εξωστρέφειά της

09:42

ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια

09:30

Τραμπ: Αντιμέτωπος με «κακή δημοσιότητα» αν οι Ιρανοί αιχμαλωτίσουν τον πιλότο που καταρρίφθηκε

09:16

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

09:00

Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο "μετροπόντικας" της γραμμής 4

08:48

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς τα «passes» μέσω του vouchers.gov.gr, μετέτρεψαν το κράτος σε μηχανισμό άμεσης στήριξης των πολιτών

08:43

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

08:27

Καύσιμα – Fuel Pass: Οι τιμές «καίνε» τις επιδοτήσεις – Φόβοι ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά

08:17

Έρχονται εξελίξεις για τις 5 ΣΔΙΤ «Αστυνομικές Διευθύνσεις» (ΕΚΤΕΡ)

08:03

«Πάγωμα» επιτοκίων στην πάγια ρύθμιση έως Απρίλιο του 2027

08:00

Πάσχα με ακρίβεια, μέτρα και μπαράζ ελέγχων στη σκιά του πολέμου

23:55

«Βαποράκι» με μισό κιλό κοκαΐνης συνελήφθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

23:40

Κούβα: Είκοσι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από τη φυλακή Λα Λίμα

23:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ

23:19

Μελόνι για σχέσεις με ΗΠΑ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε, πρέπει να το λέμε»

gazzetta
gazzetta reader insider insider