Ειδήσεις | Διεθνή
13-08-2019 | 09:04

5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Μοιράσου το
5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Είναι 5 μέρη με υψηλή ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος, ιδανικά για συνταξιούχους.

Ένα σύνηθες trend του εξωτερικού που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αλλαγή μόνιμης κατοικίας, σε άλλη πόλη και ορισμένες φορές ακόμα και σε άλλη χώρα για τους συνταξιούχους!

Είναι η ιδανική λύση για όσους δεν βλέπουν τη συνταξιοδότηση τους ως το τέλος του κόσμου, αλλά ως μια περίοδο και έναν τρόπο να ζήσουν ευχάριστα και να δουν τον κόσμο! 

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που κάνουν ένα μέρος «ιδανικό» για ένα συνταξιούχο είναι το κλίμα - για λόγους υγείας, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή ιατρική φροντίδα. Κάποτε για να έχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά ένας συνταξιούχος, επέλεγε τη διαμονή του σε κάποιο κέντρο ευγηρίας, όμως, πλέον, η νέα τάση είναι η επιλογή μιας φιλικής - προς την τρίτη ηλικία - πόλης. 

Άλλωστε, τα παραπάνω κριτήρια δεν είναι πια αρκετά για τους «νέους συνταξιούχους». Σε αυτά έχουν προστεθεί κριτήρια όπως η πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες, οι εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις μέχρι και η ύπαρξη πολιτιστικών δράσεων! 

Το Marketwatch έφτιαξε μια λίστα με τους 5 ιδανικούς προορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και βρίσκονται στις 5 ηπείρους για να... υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις.

Δείτε ποιες πόλεις επέλεξε: 

Η ιστοσελίδα topretirements.com περιγράφει το Πουέρτο Βάρας ως την πιο γαλήνια και με την μικρότερη ανάπτυξη πόλη στην Αργεντινή «με θέα στις λίμνες και εντυπωσιακά βουνά να το περικυκλώνουν». 

Με κλίμα που θυμίζει μεσογειακό και την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις αλλά και τα οινοποιία σε απόσταση «βόλτας», η Αδελαΐα είναι μια από τις ιδανικές πόλεις για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας έχει το ίδιο υπέροχες παραλίες με το Ντουμπρόβνικ, χωρίς όμως να γεμίζει με αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα. 

Η νότια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι αυτή με τις υπέροχες τιρκουάζ παραλίας και τους δρματικούς βράχους που βλέπουμε στις τουριστικές διαφημίσεις, όμως στα βόρεια του νησιού το σκηνικό είναι διαφορετικό και πιο φιλόξενο!

 

Η Βικτόρια είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά γραφικά μέρη, τουρισμό που την επιλέγει για τη φύση αλλά και για τα πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ κοντά. Παράλληλα, έχει και τα δύο καλύτερα νοσοκομεία του Καναδά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.