5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε
Είναι 5 μέρη με υψηλή ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος, ιδανικά για συνταξιούχους.

Ένα σύνηθες trend του εξωτερικού που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αλλαγή μόνιμης κατοικίας, σε άλλη πόλη και ορισμένες φορές ακόμα και σε άλλη χώρα για τους συνταξιούχους!

Είναι η ιδανική λύση για όσους δεν βλέπουν τη συνταξιοδότηση τους ως το τέλος του κόσμου, αλλά ως μια περίοδο και έναν τρόπο να ζήσουν ευχάριστα και να δουν τον κόσμο!

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που κάνουν ένα μέρος «ιδανικό» για ένα συνταξιούχο είναι το κλίμα - για λόγους υγείας, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή ιατρική φροντίδα. Κάποτε για να έχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά ένας συνταξιούχος, επέλεγε τη διαμονή του σε κάποιο κέντρο ευγηρίας, όμως, πλέον, η νέα τάση είναι η επιλογή μιας φιλικής - προς την τρίτη ηλικία - πόλης.

Άλλωστε, τα παραπάνω κριτήρια δεν είναι πια αρκετά για τους «νέους συνταξιούχους». Σε αυτά έχουν προστεθεί κριτήρια όπως η πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες, οι εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις μέχρι και η ύπαρξη πολιτιστικών δράσεων!

Το Marketwatch έφτιαξε μια λίστα με τους 5 ιδανικούς προορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και βρίσκονται στις 5 ηπείρους για να... υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις.

Δείτε ποιες πόλεις επέλεξε:

Η ιστοσελίδα topretirements.com περιγράφει το Πουέρτο Βάρας ως την πιο γαλήνια και με την μικρότερη ανάπτυξη πόλη στην Αργεντινή «με θέα στις λίμνες και εντυπωσιακά βουνά να το περικυκλώνουν». 

Με κλίμα που θυμίζει μεσογειακό και την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις αλλά και τα οινοποιία σε απόσταση «βόλτας», η Αδελαΐα είναι μια από τις ιδανικές πόλεις για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας έχει το ίδιο υπέροχες παραλίες με το Ντουμπρόβνικ, χωρίς όμως να γεμίζει με αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα. 

Η νότια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι αυτή με τις υπέροχες τιρκουάζ παραλίας και τους δρματικούς βράχους που βλέπουμε στις τουριστικές διαφημίσεις, όμως στα βόρεια του νησιού το σκηνικό είναι διαφορετικό και πιο φιλόξενο!

 

Η Βικτόρια είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά γραφικά μέρη, τουρισμό που την επιλέγει για τη φύση αλλά και για τα πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ κοντά. Παράλληλα, έχει και τα δύο καλύτερα νοσοκομεία του Καναδά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Λίβανος: «Οι Φρουροί της Επανάστασης διευθύνουν τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ»

23:29

ΕΟΦ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στον Κόλπο

23:04

Δέκα χρόνια από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς

22:42

Σκιάθος: Tο πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

22:27

Τουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφου αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά fake news»

22:06

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητής στο Παρίσι ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ

21:58

Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

21:32

Εκλογές στη Σλοβενία: Μάχη «στήθος με στήθος» για το φιλελεύθερο και το φιλοτραμπικό κόμμα

21:18

Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί υλοποιώντας για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας»

20:55

Μπέσεντ: Έχουμε «άφθονα λεφτά» για τον πόλεμο στο Ιράν - Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους

20:43

Οι νέες οικονομικές συμμαχίες που προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:23

Ζελένσκι: «Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις»

19:58

Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν

19:33

Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο έπειτα από 35 χρόνια

19:15

Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

18:57

Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: «Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι από τα βασικά εργαλεία πρόληψης»

18:34

Πρόεδρος του Λιβάνου: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής οι επιθέσεις του Ισραήλ σε υποδομές»

18:17

Ιράν: Σοβαρές ζημιές σε υποδομές νερού και ενέργειας από επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ

17:59

Η Βόρεια Μακεδονία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα για δύο εβδομάδες

17:40

Bitcoin: Κάτω από τα 69.000 δολάρια - «Βαρίδι» ο πόλεμος για την αγορά crypto

17:28

Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρώμη: Κατέρρευσε κτήριο - Δύο σοβαρά τραυματίες

17:10

Τραμπ: Στέλνει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για ενίσχυση της ασφάλειας

16:51

Φρουροί της Επανάστασης σε Τραμπ: «Πλήρες κλείσιμο του Ορμούζ σε περίπτωση επίθεσης σε ενεργειακές υποδομές»

16:36

Νέα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο - Χτύπημα σε γέφυρα

16:19

Η Σλοβενία επιβάλλει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων λόγω του πολέμου

16:01

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

15:50

Ισραηλινός στρατός: Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους - Αναχαιτίστηκε το 92%

15:33

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ταξί τη Δευτέρα

15:23

7 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να επισκεφθούμε

15:04

Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι πολίτες αποφασίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider