5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 μέρη που δεν είχατε σκεφτεί να μείνετε όταν συνταξιοδοτηθείτε
Είναι 5 μέρη με υψηλή ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος, ιδανικά για συνταξιούχους.

Ένα σύνηθες trend του εξωτερικού που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αλλαγή μόνιμης κατοικίας, σε άλλη πόλη και ορισμένες φορές ακόμα και σε άλλη χώρα για τους συνταξιούχους!

Είναι η ιδανική λύση για όσους δεν βλέπουν τη συνταξιοδότηση τους ως το τέλος του κόσμου, αλλά ως μια περίοδο και έναν τρόπο να ζήσουν ευχάριστα και να δουν τον κόσμο!

Μερικά από τα βασικά κριτήρια που κάνουν ένα μέρος «ιδανικό» για ένα συνταξιούχο είναι το κλίμα - για λόγους υγείας, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή ιατρική φροντίδα. Κάποτε για να έχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά ένας συνταξιούχος, επέλεγε τη διαμονή του σε κάποιο κέντρο ευγηρίας, όμως, πλέον, η νέα τάση είναι η επιλογή μιας φιλικής - προς την τρίτη ηλικία - πόλης.

Άλλωστε, τα παραπάνω κριτήρια δεν είναι πια αρκετά για τους «νέους συνταξιούχους». Σε αυτά έχουν προστεθεί κριτήρια όπως η πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες, οι εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις μέχρι και η ύπαρξη πολιτιστικών δράσεων!

Το Marketwatch έφτιαξε μια λίστα με τους 5 ιδανικούς προορισμούς που καλύπτουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και βρίσκονται στις 5 ηπείρους για να... υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις.

Δείτε ποιες πόλεις επέλεξε:

Η ιστοσελίδα topretirements.com περιγράφει το Πουέρτο Βάρας ως την πιο γαλήνια και με την μικρότερη ανάπτυξη πόλη στην Αργεντινή «με θέα στις λίμνες και εντυπωσιακά βουνά να το περικυκλώνουν». 

Με κλίμα που θυμίζει μεσογειακό και την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις αλλά και τα οινοποιία σε απόσταση «βόλτας», η Αδελαΐα είναι μια από τις ιδανικές πόλεις για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας έχει το ίδιο υπέροχες παραλίες με το Ντουμπρόβνικ, χωρίς όμως να γεμίζει με αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα. 

Η νότια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι αυτή με τις υπέροχες τιρκουάζ παραλίας και τους δρματικούς βράχους που βλέπουμε στις τουριστικές διαφημίσεις, όμως στα βόρεια του νησιού το σκηνικό είναι διαφορετικό και πιο φιλόξενο!

 

Η Βικτόρια είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά γραφικά μέρη, τουρισμό που την επιλέγει για τη φύση αλλά και για τα πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ κοντά. Παράλληλα, έχει και τα δύο καλύτερα νοσοκομεία του Καναδά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:54

Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ

12:53

Kaspersky: Προειδοποιεί για τους κινδύνους της ψηφιακής ιατρικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

12:40

EY: Η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης - Ο επενδυτικός κύκλος αλλάζει κατεύθυνση

12:36

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εξαγοράζει τρία καταστήματα στη Σαντορίνη

12:33

Τελεσίγραφο Τραμπ: Ιρανός πρεσβευτής καλεί τις χώρες του Κόλπου να κάνουν τα πάντα για την αποφυγή «μίας τραγωδίας»

12:31

ΕΑΕΕ: Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

12:29

Μυλωνάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο για συκοφαντικό δημοσίευμα

12:25

Η Ρωσία αποκομίζει έσοδα δισεκατομμυρίων από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

12:14

Καιρός: Με βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι ισχύει για Κυριακή του Πάσχα

12:12

UBS: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Ποιες κινήσεις περιμένει από την ΕΚΤ

12:08

Imperial Brands Hellas: 6,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2025, άνοδος 8% για τον κύκλο εργασιών

12:02

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο έως 9,3% το πασχαλινό τραπέζι

11:46

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στη Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα

11:44

Eurobank: Θετική η εκκίνηση για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο αλλά και αυξανόμενοι κίνδυνοι

11:44

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ – Microsoft για την εισαγωγή AI βοηθού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

11:28

Στουρνάρας: «Το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα»

11:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ναι» στην άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ από Επιτροπή Δεοντολογίας

11:20

Eπιστρέφουν στη Γη μετά τον γύρο της Σελήνης οι αστροναύτες του Artemis II

11:13

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παρεμβάσεις τελειώνουν με τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ

11:10

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

11:09

ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

11:03

Σκέρτσος: Να συνεχίσουμε την πορεία για μια πατρίδα με περισσότερη αξιοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και ευκαιρίες

10:55

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την προθεσμία Τραμπ

10:53

Παπαθανάσης: Οι ευάλωτοι στο επίκεντρο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού

10:53

Profile: Ενισχύει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εξαγορά της Contemi Solutions

10:35

Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

10:34

Τα 16 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

10:29

Τσιτσιράγκος: Η Alpha Bank ενισχύει πολιτισμό, τουρισμό και επιχειρηματικότητα

10:28

Ευρωαγορές: Ξανά «πράσινες» περιμένοντας τη λήξη του τελεσίγραφου Τραμπ

10:27

Μπρατάκος: «Σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδίζουν οι πιο προετοιμασμένοι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider