Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου
Οικογένειες που ελέγχουν αυτοκρατορίες μερικές από τις οποίες ξεκίνησαν το μακρινό 1800.

Από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων και εμπόρων της Αμερικής έως και τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης το Bloomberg κατέταξε τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου.

Στο «μίγμα» περιλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι. Οικογένειες που ελέγχουν τραπεζικούς κολοσσούς έως και τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής του κόσμου. Όπως συμβαίνει συνήθως οι πιο πλούσιες οικογένειες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ευρώπη και στη συνέχεια η Ασία.

Δείτε τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου παρακάτω:

Στην κορυφή βρίσκεται η οικογένεια που ελέγχει την αλυσίδα λιανικής με τις μεγαλύτερες πωλήσει στον κόσμο. Οι Sam και Bud Walton ίδρυσαν την Walmart το 1962. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας ύψους 151,5 δισ. δολαρίων είναι μοιρασμένη σε επτά μέλη μια εκ τον οποίων είναι η Alice Walton, η οποία με προσωπική περιουσία ύψους 43,7 δισ. δολαρίων είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. 
 

Τα αδέρφια Charles και David Koch επέκτειναν την εταιρεία διύλισης του πατέρα τους δημιουργώντας έναν τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο. Σήμερα τα ετήσια έσοδα της Koch Industries ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο ενώ η περιουσία των δύο αδελφών φθάνει τα 98,7 δισ. δολάρια. 
 

H οικογένεια Mars ελέγχει την γνωστή και ομώνυμη εταιρεία Mars Inc. που βγάζει γλυκά όπως οι μπάρες Mars, τα M&Ms, οι σοκολάτες Milky Way. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 89,7 δισ. δολάρια. 
 

Οι τρεις βέλγικες οικογένειες κατέχουν περιουσία ύψους 54,1 δισ. δολαρίων προερχόμενη από την ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, η οποία διαθέτει πάνω από 500 μάρκες μπυρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 

Η περιουσία ύψους 49,2 δισ. δολαρίων της οικογένειας Dumas προέρχεται κατά βάση από τον οίκο ειδών πολυτελείας Hermès που ιδρύθηκε το 1800. Σήμερα ο Pierre-Alexis Dumas είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Axel Dumas είναι ο πρόεδρος της εταιρείας.
 

Τα αδέρφια Alain και Gerard Wertheimer οφείλουν την περιουσία τους που σήμερα φθάνει τα 45,6 δισ. δολάρια στον παππού τους Pierre Wertheimer ο οποίος χρηματοδότησε την σχεδιάστρια Coco Chanel. Σήμερα τα ετήσια έσοδα του Οίκου Chanel φθάνουν τα 9,6 δισ. Μεταξύ άλλων τα δύο αδέρφια έχουν αμπελώνες στη Νάπα και στη Γαλλία και ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων. 
 

Η περιουσία της οικογένειας Ambani υπολογίζεται στα 43,3 δισ. και προέρχεται κυρίως από την Reliance Industries, έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στην Ινδία που μεταξύ άλλων κατέχει τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του κόσμου. Ο Mukesh Ambani ζει σε μια έπαυλη 27 ορόφων και επιφάνειας 4.000 τμ στη Μουμπάι. 
 

Η οικογένεια Quandt είναι η πλουσιότερη της Γερμανίας και αυτό σε μεγάλο βαθμό λόγω του 50% που κατέχει στην BMW. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται στα 42,7 δισ. δολάρια
 

Η οικογένεια Cargill – Macmilln η οποία μετράει σήμερα 23 μέλη ελέγχει πλήρως την εταιρεία αγροτικών προϊόντων Cargill Inc. την οποία ίδρυσε o William W. Cargill το 1865. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 42,3 δισ. δολάρια. 

Η περιουσία των δύο οικογενειών υπολογίζεται στα 42,2 δισ. δολάρια. Οι οικογένειες ελέγχουν την γερμανική φαρμακευτική Boehringer Ingelheim η οποία ιδρύθηκε το 1885 από τον Albert Boehringer. Σήμερα πρόεδρος της εταιρείας που παραμένει υπό στενό οικογενειακό έλεγχο είναι ο Hubertus von Baumbach (φωτό). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:05

Ανάγκη πακέτων στήριξης παραγωγών για να συνεχίσουν μετά από φυσικές καταστροφές

08:00

Πυρκαγιές: Γιατί οι φωτιές γίνονται όλο και πιο ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο

07:54

Σε πύρινο κλοιό παραμένουν Ψάθα και Βένιζα - Στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια

07:38

Κούβα: Χωρίς ρεύμα πέντε από τις 15 επαρχίες του νησιού

07:30

Τραμπ: Ακύρωσε τους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς στο Ιράν

07:16

Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Πάστρα - Μηνύματα απ' το 112

23:58

Διακοπή εξωτερικής ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια για 23η φορά από την έναρξη του πολέμου

23:35

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία καταζητούμενου για τη δολοφονία Ζαμπούνη πριν από δύο χρόνια στον Νέο Κόσμο

23:15

Χαρακόπουλος: Η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία

22:48

Ρέθυμνο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 24χρονη κατηγορούμενη για κλοπή

22:17

Ημαθία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένες με τη μέθοδο του «λογιστή» και απέσπασαν κοσμήματα αξίας 57.800 ευρώ

21:47

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές για υπόθεση κλοπής μετασχηματιστών ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη

21:24

Φωκίδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

21:18

Τασούλας: Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των πυροσβεστών που έφυγαν

21:17

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Γερμενό

20:42

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

20:35

Θεσσαλονίκη: Κλείνει το βράδυ η Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός λόγω των εργασιών για το Flyover

20:28

Πυροσβεστική: 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:21

Λεχαινά: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή, Κουνουπέλι

20:10

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε αρκετά μέλη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

19:50

ΗΠΑ: Μπλόκο του Κογκρέσου σε πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία αν δεν υπάρξει προοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα

19:30

Wall Street: Το χρηματιστήριο που δεν επιτρέπεται να πέσει

19:24

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως την Τρίτη με θέμα τις εξελίξεις στην Θέουτα

19:09

Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία και Αττική - 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

18:47

AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών

18:36

ΑΑΔΕ: Πρώτος επιτόπιος έλεγχος για αγροτικές επιδοτήσεις - Έλεγχος σε 195 κτηνοτρόφους στην Κρήτη

18:22

Γαλλία: Αυξημένες κατά 9% οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

17:59

Κοντογεώργης: Τιτάνιο το έργο του πυροσβεστικού σώματος, υπάρχει συντονισμός με την αυτοδιοίκηση

17:54

Στον ανακριτή ο υπεύθυνος λειτουργίας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου

17:45

BYD: Αύξηση παγκόσμιων πωλήσεων EV για τρίτο διαδοχικό μήνα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider