Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου
Οικογένειες που ελέγχουν αυτοκρατορίες μερικές από τις οποίες ξεκίνησαν το μακρινό 1800.

Από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων και εμπόρων της Αμερικής έως και τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης το Bloomberg κατέταξε τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου.

Στο «μίγμα» περιλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι. Οικογένειες που ελέγχουν τραπεζικούς κολοσσούς έως και τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής του κόσμου. Όπως συμβαίνει συνήθως οι πιο πλούσιες οικογένειες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ευρώπη και στη συνέχεια η Ασία.

Δείτε τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου παρακάτω:

Στην κορυφή βρίσκεται η οικογένεια που ελέγχει την αλυσίδα λιανικής με τις μεγαλύτερες πωλήσει στον κόσμο. Οι Sam και Bud Walton ίδρυσαν την Walmart το 1962. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας ύψους 151,5 δισ. δολαρίων είναι μοιρασμένη σε επτά μέλη μια εκ τον οποίων είναι η Alice Walton, η οποία με προσωπική περιουσία ύψους 43,7 δισ. δολαρίων είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. 
 

Τα αδέρφια Charles και David Koch επέκτειναν την εταιρεία διύλισης του πατέρα τους δημιουργώντας έναν τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο. Σήμερα τα ετήσια έσοδα της Koch Industries ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο ενώ η περιουσία των δύο αδελφών φθάνει τα 98,7 δισ. δολάρια. 
 

H οικογένεια Mars ελέγχει την γνωστή και ομώνυμη εταιρεία Mars Inc. που βγάζει γλυκά όπως οι μπάρες Mars, τα M&Ms, οι σοκολάτες Milky Way. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 89,7 δισ. δολάρια. 
 

Οι τρεις βέλγικες οικογένειες κατέχουν περιουσία ύψους 54,1 δισ. δολαρίων προερχόμενη από την ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, η οποία διαθέτει πάνω από 500 μάρκες μπυρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 

Η περιουσία ύψους 49,2 δισ. δολαρίων της οικογένειας Dumas προέρχεται κατά βάση από τον οίκο ειδών πολυτελείας Hermès που ιδρύθηκε το 1800. Σήμερα ο Pierre-Alexis Dumas είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Axel Dumas είναι ο πρόεδρος της εταιρείας.
 

Τα αδέρφια Alain και Gerard Wertheimer οφείλουν την περιουσία τους που σήμερα φθάνει τα 45,6 δισ. δολάρια στον παππού τους Pierre Wertheimer ο οποίος χρηματοδότησε την σχεδιάστρια Coco Chanel. Σήμερα τα ετήσια έσοδα του Οίκου Chanel φθάνουν τα 9,6 δισ. Μεταξύ άλλων τα δύο αδέρφια έχουν αμπελώνες στη Νάπα και στη Γαλλία και ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων. 
 

Η περιουσία της οικογένειας Ambani υπολογίζεται στα 43,3 δισ. και προέρχεται κυρίως από την Reliance Industries, έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στην Ινδία που μεταξύ άλλων κατέχει τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του κόσμου. Ο Mukesh Ambani ζει σε μια έπαυλη 27 ορόφων και επιφάνειας 4.000 τμ στη Μουμπάι. 
 

Η οικογένεια Quandt είναι η πλουσιότερη της Γερμανίας και αυτό σε μεγάλο βαθμό λόγω του 50% που κατέχει στην BMW. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται στα 42,7 δισ. δολάρια
 

Η οικογένεια Cargill – Macmilln η οποία μετράει σήμερα 23 μέλη ελέγχει πλήρως την εταιρεία αγροτικών προϊόντων Cargill Inc. την οποία ίδρυσε o William W. Cargill το 1865. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 42,3 δισ. δολάρια. 

Η περιουσία των δύο οικογενειών υπολογίζεται στα 42,2 δισ. δολάρια. Οι οικογένειες ελέγχουν την γερμανική φαρμακευτική Boehringer Ingelheim η οποία ιδρύθηκε το 1885 από τον Albert Boehringer. Σήμερα πρόεδρος της εταιρείας που παραμένει υπό στενό οικογενειακό έλεγχο είναι ο Hubertus von Baumbach (φωτό). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:47

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

22:16

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλων και απαγωγή καθολικού ιερέα και πιστών στην πολιτεία Καντούνα

21:47

Προσομοιωτές αεροσκαφών F-16 και F-35 από την Πολεμική Αεροπορία στο νέο λιμάνι Πατρών

21:18

Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις

20:58

Βενεζουέλα: Αποφυλακίσθηκε ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, σύμμαχος της Ματσάδο

20:44

Βόλος: Μεγάλη πυρκαγιά σε κτίριο στον Άγιο Κωνσταντίνο

20:40

Γαλλία: Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί απόφαση του ΥΠΕΣ να εντάξει το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας στην άκρα αριστερά

20:30

Χανιά: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπρησμού και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί

20:19

Ισραήλ: Αναλαμβάνει περισσότερες εξουσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

20:14

Τρίκαλα: Τρεις συλλήψεις για πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους

19:33

Ιράν: Η νομπελίστρια της ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί καταδικάσθηκε σε κάθειρξη έξι ετών

19:17

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

19:11

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών έπληξε την Κούβα

19:00

Τι έφερε τον «χειμώνα» στα cryptos

18:51

Μπέσεντ: Δεν αναμένει από τη Fed να κινηθεί γρήγορα για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της

18:20

Λίβανος: Πολυκατοικία κατέρρευσε στην Τρίπολη παγιδεύοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων

18:02

Ζελένσκι: Νόμιμος στόχος για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας είναι ο ρωσικός ενεργειακός τομέας

17:43

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία πάει καλά και προϋπόθεση για να συνεχίσει, είναι η πολιτική σταθερότητα

17:29

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Κιρ Στάρμερ

17:23

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε μια αντιδραστική και αναχρονιστική Συνταγματική Αναθεώρηση

17:00

ΥΠΕΘΟ: Το σχέδιο δράσης 7 σημείων για το «κόκκινο» ιδιωτικό χρέος

16:49

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι κερδίζει τις εκλογές - Αναμένεται θετική αντίδραση της αγοράς

16:09

Παπανδρέου: Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση ή επικοινωνία με τον Έπστιν - Τέλος η λάσπη

15:57

Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο

15:34

Τρύπα από τη μολότοφ στη στολή του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο ΑΠΘ

15:18

Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί υπέρ της Αναθεώρησης

15:04

Τσεχία: Ο πρωθυπουργός Μπάμπις εξετάζει απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 15 ετών

14:49

Μελόνι: Eχθροί της Ιταλίας διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

14:43

Κεραμέως: Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις

14:29

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη δύο οικισμών στα ανατολικά της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider