Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου
Οικογένειες που ελέγχουν αυτοκρατορίες μερικές από τις οποίες ξεκίνησαν το μακρινό 1800.

Από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων και εμπόρων της Αμερικής έως και τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης το Bloomberg κατέταξε τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου.

Στο «μίγμα» περιλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι. Οικογένειες που ελέγχουν τραπεζικούς κολοσσούς έως και τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής του κόσμου. Όπως συμβαίνει συνήθως οι πιο πλούσιες οικογένειες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ευρώπη και στη συνέχεια η Ασία.

Δείτε τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου παρακάτω:

Στην κορυφή βρίσκεται η οικογένεια που ελέγχει την αλυσίδα λιανικής με τις μεγαλύτερες πωλήσει στον κόσμο. Οι Sam και Bud Walton ίδρυσαν την Walmart το 1962. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας ύψους 151,5 δισ. δολαρίων είναι μοιρασμένη σε επτά μέλη μια εκ τον οποίων είναι η Alice Walton, η οποία με προσωπική περιουσία ύψους 43,7 δισ. δολαρίων είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. 
 

Τα αδέρφια Charles και David Koch επέκτειναν την εταιρεία διύλισης του πατέρα τους δημιουργώντας έναν τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο. Σήμερα τα ετήσια έσοδα της Koch Industries ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο ενώ η περιουσία των δύο αδελφών φθάνει τα 98,7 δισ. δολάρια. 
 

H οικογένεια Mars ελέγχει την γνωστή και ομώνυμη εταιρεία Mars Inc. που βγάζει γλυκά όπως οι μπάρες Mars, τα M&Ms, οι σοκολάτες Milky Way. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 89,7 δισ. δολάρια. 
 

Οι τρεις βέλγικες οικογένειες κατέχουν περιουσία ύψους 54,1 δισ. δολαρίων προερχόμενη από την ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, η οποία διαθέτει πάνω από 500 μάρκες μπυρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 

Η περιουσία ύψους 49,2 δισ. δολαρίων της οικογένειας Dumas προέρχεται κατά βάση από τον οίκο ειδών πολυτελείας Hermès που ιδρύθηκε το 1800. Σήμερα ο Pierre-Alexis Dumas είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Axel Dumas είναι ο πρόεδρος της εταιρείας.
 

Τα αδέρφια Alain και Gerard Wertheimer οφείλουν την περιουσία τους που σήμερα φθάνει τα 45,6 δισ. δολάρια στον παππού τους Pierre Wertheimer ο οποίος χρηματοδότησε την σχεδιάστρια Coco Chanel. Σήμερα τα ετήσια έσοδα του Οίκου Chanel φθάνουν τα 9,6 δισ. Μεταξύ άλλων τα δύο αδέρφια έχουν αμπελώνες στη Νάπα και στη Γαλλία και ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων. 
 

Η περιουσία της οικογένειας Ambani υπολογίζεται στα 43,3 δισ. και προέρχεται κυρίως από την Reliance Industries, έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στην Ινδία που μεταξύ άλλων κατέχει τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του κόσμου. Ο Mukesh Ambani ζει σε μια έπαυλη 27 ορόφων και επιφάνειας 4.000 τμ στη Μουμπάι. 
 

Η οικογένεια Quandt είναι η πλουσιότερη της Γερμανίας και αυτό σε μεγάλο βαθμό λόγω του 50% που κατέχει στην BMW. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται στα 42,7 δισ. δολάρια
 

Η οικογένεια Cargill – Macmilln η οποία μετράει σήμερα 23 μέλη ελέγχει πλήρως την εταιρεία αγροτικών προϊόντων Cargill Inc. την οποία ίδρυσε o William W. Cargill το 1865. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 42,3 δισ. δολάρια. 

Η περιουσία των δύο οικογενειών υπολογίζεται στα 42,2 δισ. δολάρια. Οι οικογένειες ελέγχουν την γερμανική φαρμακευτική Boehringer Ingelheim η οποία ιδρύθηκε το 1885 από τον Albert Boehringer. Σήμερα πρόεδρος της εταιρείας που παραμένει υπό στενό οικογενειακό έλεγχο είναι ο Hubertus von Baumbach (φωτό). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Λίβανος: «Οι Φρουροί της Επανάστασης διευθύνουν τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ»

23:29

ΕΟΦ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στον Κόλπο

23:04

Δέκα χρόνια από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς

22:42

Σκιάθος: Tο πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

22:27

Τουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφου αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά fake news»

22:06

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητής στο Παρίσι ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ

21:58

Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

21:32

Εκλογές στη Σλοβενία: Μάχη «στήθος με στήθος» για το φιλελεύθερο και το φιλοτραμπικό κόμμα

21:18

Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί υλοποιώντας για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας»

20:55

Μπέσεντ: Έχουμε «άφθονα λεφτά» για τον πόλεμο στο Ιράν - Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους

20:43

Οι νέες οικονομικές συμμαχίες που προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:23

Ζελένσκι: «Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις»

19:58

Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν

19:33

Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο έπειτα από 35 χρόνια

19:15

Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

18:57

Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: «Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι από τα βασικά εργαλεία πρόληψης»

18:34

Πρόεδρος του Λιβάνου: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής οι επιθέσεις του Ισραήλ σε υποδομές»

18:17

Ιράν: Σοβαρές ζημιές σε υποδομές νερού και ενέργειας από επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ

17:59

Η Βόρεια Μακεδονία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα για δύο εβδομάδες

17:40

Bitcoin: Κάτω από τα 69.000 δολάρια - «Βαρίδι» ο πόλεμος για την αγορά crypto

17:28

Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρώμη: Κατέρρευσε κτήριο - Δύο σοβαρά τραυματίες

17:10

Τραμπ: Στέλνει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για ενίσχυση της ασφάλειας

16:51

Φρουροί της Επανάστασης σε Τραμπ: «Πλήρες κλείσιμο του Ορμούζ σε περίπτωση επίθεσης σε ενεργειακές υποδομές»

16:36

Νέα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο - Χτύπημα σε γέφυρα

16:19

Η Σλοβενία επιβάλλει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων λόγω του πολέμου

16:01

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

15:50

Ισραηλινός στρατός: Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους - Αναχαιτίστηκε το 92%

15:33

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ταξί τη Δευτέρα

15:23

7 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να επισκεφθούμε

15:04

Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι πολίτες αποφασίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider