Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου
Οικογένειες που ελέγχουν αυτοκρατορίες μερικές από τις οποίες ξεκίνησαν το μακρινό 1800.

Από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων και εμπόρων της Αμερικής έως και τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης το Bloomberg κατέταξε τις πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου.

Στο «μίγμα» περιλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι. Οικογένειες που ελέγχουν τραπεζικούς κολοσσούς έως και τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής του κόσμου. Όπως συμβαίνει συνήθως οι πιο πλούσιες οικογένειες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ευρώπη και στη συνέχεια η Ασία.

Δείτε τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου παρακάτω:

Στην κορυφή βρίσκεται η οικογένεια που ελέγχει την αλυσίδα λιανικής με τις μεγαλύτερες πωλήσει στον κόσμο. Οι Sam και Bud Walton ίδρυσαν την Walmart το 1962. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας ύψους 151,5 δισ. δολαρίων είναι μοιρασμένη σε επτά μέλη μια εκ τον οποίων είναι η Alice Walton, η οποία με προσωπική περιουσία ύψους 43,7 δισ. δολαρίων είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. 
 

Τα αδέρφια Charles και David Koch επέκτειναν την εταιρεία διύλισης του πατέρα τους δημιουργώντας έναν τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο. Σήμερα τα ετήσια έσοδα της Koch Industries ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο ενώ η περιουσία των δύο αδελφών φθάνει τα 98,7 δισ. δολάρια. 
 

H οικογένεια Mars ελέγχει την γνωστή και ομώνυμη εταιρεία Mars Inc. που βγάζει γλυκά όπως οι μπάρες Mars, τα M&Ms, οι σοκολάτες Milky Way. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 89,7 δισ. δολάρια. 
 

Οι τρεις βέλγικες οικογένειες κατέχουν περιουσία ύψους 54,1 δισ. δολαρίων προερχόμενη από την ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, η οποία διαθέτει πάνω από 500 μάρκες μπυρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 

Η περιουσία ύψους 49,2 δισ. δολαρίων της οικογένειας Dumas προέρχεται κατά βάση από τον οίκο ειδών πολυτελείας Hermès που ιδρύθηκε το 1800. Σήμερα ο Pierre-Alexis Dumas είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Axel Dumas είναι ο πρόεδρος της εταιρείας.
 

Τα αδέρφια Alain και Gerard Wertheimer οφείλουν την περιουσία τους που σήμερα φθάνει τα 45,6 δισ. δολάρια στον παππού τους Pierre Wertheimer ο οποίος χρηματοδότησε την σχεδιάστρια Coco Chanel. Σήμερα τα ετήσια έσοδα του Οίκου Chanel φθάνουν τα 9,6 δισ. Μεταξύ άλλων τα δύο αδέρφια έχουν αμπελώνες στη Νάπα και στη Γαλλία και ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων. 
 

Η περιουσία της οικογένειας Ambani υπολογίζεται στα 43,3 δισ. και προέρχεται κυρίως από την Reliance Industries, έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στην Ινδία που μεταξύ άλλων κατέχει τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του κόσμου. Ο Mukesh Ambani ζει σε μια έπαυλη 27 ορόφων και επιφάνειας 4.000 τμ στη Μουμπάι. 
 

Η οικογένεια Quandt είναι η πλουσιότερη της Γερμανίας και αυτό σε μεγάλο βαθμό λόγω του 50% που κατέχει στην BMW. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται στα 42,7 δισ. δολάρια
 

Η οικογένεια Cargill – Macmilln η οποία μετράει σήμερα 23 μέλη ελέγχει πλήρως την εταιρεία αγροτικών προϊόντων Cargill Inc. την οποία ίδρυσε o William W. Cargill το 1865. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 42,3 δισ. δολάρια. 

Η περιουσία των δύο οικογενειών υπολογίζεται στα 42,2 δισ. δολάρια. Οι οικογένειες ελέγχουν την γερμανική φαρμακευτική Boehringer Ingelheim η οποία ιδρύθηκε το 1885 από τον Albert Boehringer. Σήμερα πρόεδρος της εταιρείας που παραμένει υπό στενό οικογενειακό έλεγχο είναι ο Hubertus von Baumbach (φωτό). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:52

Παπαστεργίου: Στόχος η δημιουργία μιας σύγχρονης, ψηφιακής Ελλάδας

11:43

Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι

11:36

Κινεζικές κυρώσεις σε αμερικανικές αμυντικές εταιρείες για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

11:23

Τραμπ: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Σομαλιλάνδης

11:12

Κιμ Γιονγκ Ουν: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία

11:03

Εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι την Κυριακή - Στο τραπέζι τα ευαίσθητα ζητήματα

10:45

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη Λευκορωσία για τις επιθέσεις της

10:40

Βρετανία: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε του συγκροτήματος The Cure

10:36

Ρούμπιο: Απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη

10:19

Αφρικανική Ένωση: Απορρίπτει «οποιαδήποτε αναγνώριση της Σομαλιλάνδης»

10:14

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης

10:08

DW: Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία

09:56

Νιγηρία: Με πυραύλους από MQ-9 Reaper τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών

09:47

Αναμένεται κύμα ψύχους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

09:30

Εφιαλτική χρονιά για το stock picking οδηγεί σε εκροές τρισεκατομμυρίων από τα funds

09:05

Ο δρόμος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους

08:46

«ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Τι αλλάζει με την εφαρμογή της για εργαζόμενους και εργοδότες

08:41

Πρωτοχρονιά στα μπλόκα θα κάνουν οι αγρότες – Στις 12:00 κλείνει η Εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

08:26

ΤτΕ: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για το Ταμείο Ανάκαμψης – Το στοίχημα των επενδύσεων

08:17

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς λειτουργεί η ρύθμιση και τι σημαίνει στην πράξη για τους δανειολήπτες

08:07

To ΑΙ «απογειώνει» το ηλεκτρονικό έγκλημα - Aπίστευτη deepfake απάτη σε βάρος βρετανικής πολυεθνικής

08:00

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

23:28

Τραμπ: Ο Ζελένσκι «δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ»

23:23

Wall Street: Σε «ακτίνα» ρεκόρ παρέμειναν οι δείκτες

22:51

Το πετρέλαιο έχασε 1 δολάριο με το σενάριο της «υπερπροσφοράς» στο μυαλό των επενδυτών

22:24

ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

21:58

Ό,τι λάμπει, δεν είναι μόνο χρυσός: Ιστορική ημέρα και για το ασήμι, ρεκόρ για πλατίνα

21:33

Πώς η γήρανση του πληθυσμού αλλάζει τις οικονομίες του κόσμου

21:14

Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»

20:53

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider