Η Κυβέρνηση καθηλώνει την οικονομία

Αθανάσιος Κ. Γκακίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κυβέρνηση καθηλώνει την οικονομία

Η ανάπτυξη ακόμη και σήμερα παραμένει αναιμική και είναι μια από τις χαμηλότερες στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά από μία κυβέρνηση η οποία δεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να γίνει η αναπτυξιακή έκπληξη όλης της Ευρώπης. Και αυτό θα γίνει οικοδομώντας εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση, καθώς θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει».

Είναι εξωφρενικό σήμερα η Ελλάδα αντί να ανεβαίνει στους πίνακες της σχετικής κατάταξης να υποχωρεί. Στην ετήσια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018 που δημοσιεύτηκε, η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 57η θέση, υποχωρώντας κατά 4 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Ανάμεσα στις αρνητικές επιδόσεις που καταγράφονται, περιλαμβάνονται οι υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή ποιότητα των θεσμών και οι ποικίλες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας. Όλα αυτά δηλαδή που επισημαίνει η Ν.Δ. και γνωρίζουν ήδη πολύ καλά οι πολίτες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθηλώνει την οικονομία σε μία φθίνουσα στασιμότητα. Χωρίς ολοκληρωμένη εθνική αναπτυξιακή στρατηγική και ελλείψει οποιασδήποτε μεταρρυθμιστικής τόλμης, η Κυβέρνηση αδυνατεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στο δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη παρά ποτέ.

Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και όσο ταχύτερα γίνει, τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider