Editorial
26-04-2021 | 07:49

Τελικά... όλα είναι οικονομία

Μοιράσου το

Σήμερα επανασυστήνεται στους αναγνώστες το Insider με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν μοντέρνο οικονομικοπολιτικό πόλο ενημέρωσης, ισχυρό και παρεμβατικό. Στα κέντρα αποφάσεων, στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον επενδυτικό κόσμο και τις αγορές, Ώστε να προσφέρει όχι μόνο αξιόπιστη πληροφόρηση και ανάλυση στους αναγνώστες του, αλλά και να δίνει το στίγμα και την ερμηνεία για όσα συμβαίνουν πίσω από τα προφανή, όσα θα διαμορφώσουν τα δεδομένα της επόμενης ημέρας. 

Όταν συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια το Insider, είχε ως μότο του το "η οικονομία απλά". Πράγματι, στην περίοδο των Μνημονίων και της αβεβαιότητας για το τι μπορεί να ξημερώσει, η πληροφόρηση για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, με έναν κατανοητό για όλους τρόπο ήταν ζητούμενο της εποχής.  Όμως, τώρα πλέον, έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι τελικά... "όλα είναι οικονομία". Και η πολιτική και η καθημερινότητα των πολιτών και οι διεθνείς εξελίξεις, αλλά και γενικότερα το πώς γράφεται η ίδια η ιστορία, διεθνής, εθνική και ατομική...

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, νέες προκλήσεις αλλά και κίνδυνοι ανοίγονται μπροστά. Είναι ισχυρή δε η σημειολογία που η μετάβαση της χώρας σε μία νέα εποχή ταυτίζεται με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το πλέον σημαντικό γεγονός της ιστορίας της, τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 Οι εμπειρίες, τα λάθη, οι επιτυχίες και η κατανόηση των αρκετών "ορόσημων" αυτών των 200 χρόνων μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό οδηγό για την μετάβαση σε μία νέα "επανάσταση" για την ουσιαστική αναγέννηση της χώρας. 

Σήμερα λοιπόν, το νέο Insider φιλοδοξεί να αλλάξει επίπεδο, να ανέβει κατηγορία. Σήμερα που οι ανάγκες της ενημέρωσης έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικές. Η χρηστικότητα της είδησης παραμένει ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο και προφανώς δεν υποτιμάται - αντίθετα ενισχύεται, όμως η νέα εποχή μπροστά στην οποία βρισκόμαστε, μετά από τα Μνημόνια και το ξέσπασμα της πανδημίας, απαιτεί μία σφαιρική, διεισδυτική και έγκυρη ματιά που θα αποτελέσει ταυτόχρονα όπλο και οδηγό τόσο για την επιβίωση όσο και την ανάπτυξη και ανέλιξη στην δύσκολη μεν, ωστόσο προσφέροντας πολλές ευκαιρίες δε, νέα εποχή. 

Που θα δώσει απαντήσεις στα μεγάλα  διλήμματα των αγορών και τις διεθνείς γεωπολιτικές προεκτάσεις τους. Που θα εστιάσει στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις και τη νέα οικονομία όπως αυτή διαμορφώνεται στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής - αλλά στην ουσία τεχνολογικής- επανάστασης με αιχμή την καινοτομία. Που θα αφουγκραστεί, θα στηρίξει και θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα αλλά και τις παγίδες των νέων χρηματοδοτικών μοντέλων για επιχειρήσεις και κοινωνία. Που θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα αλλά δεν θα την... λιβανίσει. Που θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες για ανασυγκρότηση, μεταρρύθμιση και ανάπτυξη, θα στηρίξει την παροχή κινήτρων για επενδύσεις, αλλά που δεν θα διστάσει να ασκήσει αυστηρή κριτική όπου παρατηρηθούν φαινόμενα αλαζονείας, κακής διαχείρισης και συμπεριφορές αντίθετες προς τους κανόνες της αγοράς και το όφελος της κοινωνίας. 

Για να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη το νέο Insider, πλήρως ανασχεδιασμένο, αξιοποιώντας και την ευχέρεια για χρήση νέων και εξειδικευμένων τεχνολογιών που προσφέρει η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του μιντιακού ομίλου της Liquid Media, στηρίζεται σε μία ευρεία, πολύ σημαντική ομάδα έμπειρών και καταξιωμένων δημοσιογράφων, αλλά και σε νεότερους συναδέλφους που έρχονται να προσθέσουν στην εμπειρία και τις καλές πηγές, το δικό τους κέφι και τη δική τους φιλοδοξία. Η διευθυντική ομάδα, οι ρεπόρτερ και το newsroom του νέου Insider δεσμευόμαστε όχι να ανταποκριθούμε σε κάποιο από τα συνήθη... κλισέ, αλλά ότι πραγματικά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές, ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό και χρήσιμο ενημερωτικό προϊόν. Που δεν θα είναι στάσιμο και... δεδομένο, αλλά δυναμικό και απρόβλεπτο, που θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται και με τη δική σας κριτική και τις δικές σας απαιτήσεις. Καλή ανάγνωση.