Τελικά... όλα είναι οικονομία

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Σήμερα επανασυστήνεται στους αναγνώστες το Insider με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν μοντέρνο οικονομικοπολιτικό πόλο ενημέρωσης, ισχυρό και παρεμβατικό. Στα κέντρα αποφάσεων, στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον επενδυτικό κόσμο και τις αγορές, Ώστε να προσφέρει όχι μόνο αξιόπιστη πληροφόρηση και ανάλυση στους αναγνώστες του, αλλά και να δίνει το στίγμα και την ερμηνεία για όσα συμβαίνουν πίσω από τα προφανή, όσα θα διαμορφώσουν τα δεδομένα της επόμενης ημέρας. 

Όταν συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια το Insider, είχε ως μότο του το "η οικονομία απλά". Πράγματι, στην περίοδο των Μνημονίων και της αβεβαιότητας για το τι μπορεί να ξημερώσει, η πληροφόρηση για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, με έναν κατανοητό για όλους τρόπο ήταν ζητούμενο της εποχής.  Όμως, τώρα πλέον, έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι τελικά... "όλα είναι οικονομία". Και η πολιτική και η καθημερινότητα των πολιτών και οι διεθνείς εξελίξεις, αλλά και γενικότερα το πώς γράφεται η ίδια η ιστορία, διεθνής, εθνική και ατομική...

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, νέες προκλήσεις αλλά και κίνδυνοι ανοίγονται μπροστά. Είναι ισχυρή δε η σημειολογία που η μετάβαση της χώρας σε μία νέα εποχή ταυτίζεται με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το πλέον σημαντικό γεγονός της ιστορίας της, τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 Οι εμπειρίες, τα λάθη, οι επιτυχίες και η κατανόηση των αρκετών "ορόσημων" αυτών των 200 χρόνων μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό οδηγό για την μετάβαση σε μία νέα "επανάσταση" για την ουσιαστική αναγέννηση της χώρας. 

Σήμερα λοιπόν, το νέο Insider φιλοδοξεί να αλλάξει επίπεδο, να ανέβει κατηγορία. Σήμερα που οι ανάγκες της ενημέρωσης έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικές. Η χρηστικότητα της είδησης παραμένει ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο και προφανώς δεν υποτιμάται - αντίθετα ενισχύεται, όμως η νέα εποχή μπροστά στην οποία βρισκόμαστε, μετά από τα Μνημόνια και το ξέσπασμα της πανδημίας, απαιτεί μία σφαιρική, διεισδυτική και έγκυρη ματιά που θα αποτελέσει ταυτόχρονα όπλο και οδηγό τόσο για την επιβίωση όσο και την ανάπτυξη και ανέλιξη στην δύσκολη μεν, ωστόσο προσφέροντας πολλές ευκαιρίες δε, νέα εποχή. 

Που θα δώσει απαντήσεις στα μεγάλα  διλήμματα των αγορών και τις διεθνείς γεωπολιτικές προεκτάσεις τους. Που θα εστιάσει στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις και τη νέα οικονομία όπως αυτή διαμορφώνεται στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής - αλλά στην ουσία τεχνολογικής- επανάστασης με αιχμή την καινοτομία. Που θα αφουγκραστεί, θα στηρίξει και θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα αλλά και τις παγίδες των νέων χρηματοδοτικών μοντέλων για επιχειρήσεις και κοινωνία. Που θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα αλλά δεν θα την... λιβανίσει. Που θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες για ανασυγκρότηση, μεταρρύθμιση και ανάπτυξη, θα στηρίξει την παροχή κινήτρων για επενδύσεις, αλλά που δεν θα διστάσει να ασκήσει αυστηρή κριτική όπου παρατηρηθούν φαινόμενα αλαζονείας, κακής διαχείρισης και συμπεριφορές αντίθετες προς τους κανόνες της αγοράς και το όφελος της κοινωνίας. 

Για να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη το νέο Insider, πλήρως ανασχεδιασμένο, αξιοποιώντας και την ευχέρεια για χρήση νέων και εξειδικευμένων τεχνολογιών που προσφέρει η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του μιντιακού ομίλου της Liquid Media, στηρίζεται σε μία ευρεία, πολύ σημαντική ομάδα έμπειρών και καταξιωμένων δημοσιογράφων, αλλά και σε νεότερους συναδέλφους που έρχονται να προσθέσουν στην εμπειρία και τις καλές πηγές, το δικό τους κέφι και τη δική τους φιλοδοξία. Η διευθυντική ομάδα, οι ρεπόρτερ και το newsroom του νέου Insider δεσμευόμαστε όχι να ανταποκριθούμε σε κάποιο από τα συνήθη... κλισέ, αλλά ότι πραγματικά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές, ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό και χρήσιμο ενημερωτικό προϊόν. Που δεν θα είναι στάσιμο και... δεδομένο, αλλά δυναμικό και απρόβλεπτο, που θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται και με τη δική σας κριτική και τις δικές σας απαιτήσεις. Καλή ανάγνωση.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»

21:29

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

21:04

Δίκη Τραμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο

20:50

Τουρισμός: Αναπτερώνει τις ελπίδες για νέα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024

20:44

Όρμπαν προς ηγέτες ΕΕ: «Το καπελάκι σας και δρόμο»

20:35

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων - Οι 5 «εκλεκτοί» Κασσελάκη

20:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις προς το ΝΑΤΟ για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

20:17

Αυγενάκης: Nα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής - Διείσδυση στις αγορές του κόσμου

20:07

Τεχεράνη: Τα ισραηλινά drones δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα στο Ισφαχάν

20:05

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Ισραήλ και Ιράν

19:55

Αθανασίου στο Bloomberg για Ελληνικό: Σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση

19:48

Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων

19:33

Ισραήλ- Ιράν: Αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχουν λόγοι αποκλιμάκωσης - Αλλά η κατάσταση παραμένει εκρηκτική

19:27

Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store

19:21

Θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια τον Ιούνιο; 12 μέλη του ΔΣ «άνοιξαν τα χαρτιά τους»

19:07

Χαρδαλιάς: Bάζουμε τέλος στα «φακελάκια» - Μόνο ψηφιακά τα αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης και η άρση παρακράτησης

18:55

Ν. Δένδιας: Ο Λόρδος Βύρων ήταν ο πιο γνωστός φιλέλληνας

18:52

Μάτι: Καταδίκη του τότε διοικητή του ΕΣΚΕ για ψευδή στοιχεία προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τα αίτια της τραγωδίας

18:48

ΝΑΤΟ: Οι χώρες μέλη δεσμεύτηκαν να παράσχουν νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

18:40

ΔΥΠΑ: 976.373 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο - Μείωση 5,7% από το 2023

18:31

Ο Αρμάνι δεν αποκλείει συγχώνευση ή IPO για τον οίκο του

gazzetta
gazzetta reader insider insider