Bitcoin: Τρία πράγματα που θα σημάνουν νέο ράλι φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Τρία πράγματα που θα σημάνουν νέο ράλι φέτος
Μπορεί το ράλι του Bitcoin να εξασθενεί, αλλά υπάρχουν τρία πράγματα που καλλιεργούν ελπίδες για ένα comeback φέτος. 

Μπορεί το ράλι του Bitcoin να εξασθενεί, αλλά υπάρχουν τρία πράγματα που καλλιεργούν ελπίδες για ένα comeback φέτος.

Το τελευταίο διάστημα η δυναμική του Bitcoin έχει χάσει έδαφος, κάτι που διεφάνη και από το συνέδριο Bitcoin Conference 2023 στο Μαϊάμι που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου έδωσαν το «παρών» λιγότεροι από τους μισούς των συμμετεχόντων που βρέθηκαν στο συνέδριο το 2022.

Το Bitcoin έχει γνωρίζει «άλμα» 58% από την αρχή της χρονιάς και έχει φθάσει έως τα 26.500 δολάρια, περίπου το μισό από το peak του Νοεμβρίου του 2021.

Τι θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο κρυπτονόμισμα, οδηγώντας το σε νέα υψηλά μέσα στο 2023; Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να συμβούν τρία πράγματα, σύμφωνα με το marketwatch.

Η Fed πρέπει να σταματήσει τον κύκλο σύσφιξης

Το Bitcoin δεν είναι «ασφαλές καταφύγιο», όπως ο χρυσός ή τα μετρητά. Είναι ριψοκίνδυνο asset. Με τα σήματα της Fed για αυξήσεις των επιτοκίων το Bitcoin έπεσε, ενώ με τα μηνύματα υπέρ μίας παύσης, ενισχύθηκε.

«Αυτός είναι ο βασικός καταλύτης» σημειώνει ο Riyad Carey, αναλυτής στην Kaiko. «Εάν η Fed κάνει στροφή, αυτό σίγουρα θα ήταν καλό για το Bitcoin» συμπλήρωσε.

Το «Halving»

To «halving» (μείωση κατά το ήμισυ) που συνηθίζεται να λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, θα μπορούσε να δώσει ισχυρή ώθηση στο Bitcoin. Υπολογίζεται ότι το κρυπτονόμισμα θα περάσει τη συγκεκριμένη διαδικασία τον Μάιο του 2024. Το παρελθόν μας διδάσκει ότι κάθε φορά που πλησίαζε το «halving», το Bitcoin γνώρισε άνοδο.

Οι εταιρείες πρέπει να νιώσουν πιο «άνετες» σε σχέση με τα Cryptos

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από εταιρείες και επαγγελματίες επενδυτές συγκρατεί την τιμή του Bitcoin, επομένως μία αλλαγή σε αυτό το κομμάτι θα στήριζε το κρυπτονόμισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάνουν έδαφος τα μετρητά - Αυξάνουν οι πληρωμές με smartphone

gazzetta
gazzetta reader insider insider