Tether: Αγοράζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε bitcoin για να στηρίξει τα αποθεματικά του USDT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tether: Αγοράζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε bitcoin για να στηρίξει τα αποθεματικά του USDT
To ποσό ανέρχεται σε περίπου 222 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τελευταία έκθεση της εταιρείας, η οποία παρέχει μια ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων που συναποτελούν τα αποθεματικά του USDT.

Eκατοντάδες εκατομμύρια σε bitcoin πρόκειται να αγοράσει ο ηγέτης της αγοράς των stablecoins, Tether, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, με στόχο την υποστήριξη των αποθεματικών του USDT.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το 15% του καθαρού της κέρδους σε bitcoin για να «διαφοροποιήσει» τα αποθεματικά που υποστηρίζουν το stablecoin USDT, με στόχο τη δέσμευση στην ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο.

To ποσό ανέρχεται σε περίπου 222 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τελευταία έκθεση της εταιρείας, η οποία παρέχει μια ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων που συναποτελούν τα αποθεματικά του USDT.

Η Tether ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,48 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο ανεβάζοντας τα συνολικά πλεονάζοντα αποθέματά της σε USDT στα 2,44 δισ. δολάρια.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, με προσφορά σε κυκλοφορία άνω των 82,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Ανταγωνίζεται με το USD Coin της Circle και το BUSD της Binance.

Τα stablecoins χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές για να «εισέρχονται» και να «βγαίνουν» από τις θέσεις του σε κρυπτονομίσματα χωρίς να μετατρέπουν τα χρήματα τους ξανά σε fiat.

«Η απόφαση να επενδύσουμε στο bitcoin, το πρώτο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, στηρίζεται στη δύναμή του και τις δυνατότητές του ως επενδυτικού περιουσιακού στοιχείου», δήλωσε ο CTO της Tether, Paolo Ardoino.

«Το bitcoin έχει αποδείξει συνεχώς την ανθεκτικότητά του και έχει αναδειχθεί ως μακροπρόθεσμη ‘αποθήκη’ αξίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Η περιορισμένη προσφορά του, η αποκεντρωμένη φύση του και η ευρεία υιοθέτησή του έχουν τοποθετήσει το bitcoin ως μια προτιμώμενη επιλογή τόσο μεταξύ θεσμικών όσο και ιδιωτών επενδυτών».

Η κίνηση θα καταστήσει την Tether σημαντικό κάτοχο bitcoin, μετά από κινήσεις πολλών αξιοσημείωτων επενδυτών όπως ο Paul Tudor Jones και το αφεντικό της MicroStrategy, Michael Saylor, να συσσωρεύσουν τεράστια αποθέματα, με την πεποίθηση ότι το κρυπτονόμισμα είναι απρόσβλητο στις επιπτώσεις της υποτίμησης του νομίσματος και του πληθωρισμού.

Αναλυτές και επενδυτές δήλωσαν νωρίτερα φέτος στο CNBC ότι το bitcoin θα μπορούσε να λάβει ώθηση λόγω της επιρροής των λεγόμενων «φαλαινών» - παικτών της αγοράς με σημαντική οικονομική δύναμη, που τους επιτρέπει να αγοράζουν τεράστια ποσά σε tokens.

Οι μέθοδοι της Tether για τη διατήρηση της ισοτιμίας του 1 δολαρίου για το stablecoin της έχουν προκαλέσει διαμάχες στο παρελθόν λόγω ανησυχιών σχετικά με την ποιότητα των αποθεματικών της. Προηγουμένως, η εταιρεία διατηρούσε μεγάλο μέρος των αποθεματικών της σε εμπορικούς τίτλους - μια μορφή βραχυπρόθεσμου, μη εξασφαλισμένου χρέους που εκδίδεται από εταιρείες. Αυτό θεωρείται λιγότερο ασφαλές από άλλες μορφές χρέους, όπως τα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου.

Η Tether προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους των επενδυτών με την εναλλαγή των εμπορικών χρεογράφων και την αντικατάσταση τους μόνο με αμερικανικά χρεόγραφα δημοσίου.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είπε ότι είχε μειώσει τα εμπορικά χρεόγραφα της στο μηδέν.

Το USDT και η εκδότρια εταιρεία Tether παραμένουν πηγή διαμάχης στην αγορά με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ερευνά στελέχη της για πιθανή τραπεζική απάτη.

Τα stablecoins ήταν ήδη ένα σημαντικό ζήτημα για τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες προσπαθούν να βρουν πώς να κρατήσουν τον κλάδο υπό έλεγχο μετά την κατάρρευση πολλών αξιοσημείωτων εταιρειών στον χώρο, που προκάλεσαν τριγμούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT για Ελλάδα: Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωζώνη - Η αποστολή της νέας κυβέρνησης

Tencent: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο

«Καμπανάκι» από Ελ Εριάν: «Στην εντατική οι τράπεζες εάν η Fed κάνει λάθος κινήσεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider