Η Ινδία αναγνώρισε επίσημα τα κρυπτονομίσματα - Στο 30% η φορολόγησή τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ινδία αναγνώρισε επίσημα τα κρυπτονομίσματα - Στο 30% η φορολόγησή τους
Η Ινδή ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως η κεντρική τράπεζα της χώρας θα προχωρήσει στη λειτουργία της ψηφιακής ρουπίας από τον Απρίλιο

Σχέδιο ώστε η Ινδία να αρχίσει την αποδοχή των ψηφιακών χρημάτων και την επίσημη φορολόγηση της χρήσης των κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Οικονομικών της χώρας, Νιρμάλα Σιθαραμάν, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό της Ινδίας.

Όπως είπε η ίδια, τα εισοδήματα από συναλλαγές των πολιτών σε crypto και κάθε άλλο ψηφιακό συνάλλαγμα θα φορολογούνται 30%.

«Έχει υπάρξει μια φαινομενική αύξηση στις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, με τη χρήση και το εύρος τους να μας υποχρεώνουν να θεσπίσουμε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς για αυτά» ανέφερε η Σιθαραμάν.

Έρχεται η ψηφιακή ρούπια

Ακόμα, η Ινδή ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως η κεντρική τράπεζα της χώρας θα προχωρήσει στη λειτουργία της ψηφιακής ρουπίας από τον Απρίλιο, με στόχο τη διευκόλυνση συναλλαγών με τα ψηφιακά νομίσματα στη χώρα

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η αγορά των κρυπτονομισμάτων στην Ινδία, τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, αυξήθηκε από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 κατά 641%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Οι δοκιμές για την ψηφιακή ρουπία μπορούν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider